Agyonverte élettársát - Korábban már ült gyikosságért

Előzetes letartóztatásba helyezte kedd délután a Budakörnyéki Járásbíróság azt az 53 éves budapesti férfit, aki az alapos gyanú szerint maglódi albérletükben októberben agyonverte az élettársát. A holttestre közel egy hónap múlva bukkantak rá - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a gyanúsított elleni kényszerintézkedést egyelőre egy hónapra rendelte el a nyomozási bíró a szökés, elrejtőzés, illetve az esetleges bűnismétlés veszélye miatt az ügyészségi előterjesztésnek megfelelően.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi 2011 tavaszán ismerkedett meg az ügy későbbi sértettjével, akivel élettársak lettek, s Maglódra, albérletbe költöztek. Anyagi természetű, illetve féltékenységből eredő vitáik gyakran torkolltak kiabálásba, verekedésbe, így volt ez idén október egyik estéjén is. Dulakodás közben a gyanúsított többször durván megütötte és megrúgta élettársát, majd a földre került nőt addig bántalmazta, amíg az életét nem vesztette - magyarázta a szóvivő.

Közlése szerint a férfi ezután letakarta a nő holttestét, átöltözött, bezárta a lakást és elment otthonról. A főbérlő novemberben akart személyesen a bérlőivel beszélni, ekkor talált rá a lakásban a meghalt nőre.

A rendőrség hivatalos honlapján a bűncselekményről egyebek mellett azt írták, hogy V. László 53 éves budapesti lakos október 21-én estefelé verhette agyon az élettársát, a holttestre a főbérlő november 12-én bukkant rá. Másnap fővárosi lakásán elfogták a gyanúsítottat, aki beismerte tettét.

Az MTI úgy tudja, hogy a férfi egy korábbi gyilkosságért 12 évet ült, 2011-ben szabadult, s nem sokkal később ismerkedett meg az élettársával.

Szerző

Hoppá! A rendőrségtől csalt ki háromszázezer forintot egy férfi

Hamis levéllel a saját számlájára utaltatott a rendőrséggel 300 ezer forintot egy keszthelyi férfi, aki egy korábbi takarékszövetkezeti rablás nyomravezetői díját szerezte meg ezzel a csalással, bár két nap múlva önként visszautalta a pénzt - közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Pirger Csaba a férfi elleni vádemelés kapcsán felidézte, hogy még 2012-ben egy keszthelyi takarékszövetkezeti fiókban elkövetett rablás miatt indított nyomozást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A pénzintézet akkor 300 ezer forint nyomravezetői jutalmat ajánlott fel, és a pénzt át is utalta a főkapitányság letéti számlájára. A nyomozás azonban nem vezetett eredményre, egy évvel később fel is függesztették az eljárást.

A takarékszövetkezetnél informatikusként dolgozott a 35 éves férfi, aki anyagi gondjai megoldására azt találta ki, hogy megszerzi a nyomravezetői díjat. Idén februárban a rendőrségnek elküldött egy a pénzintézet fejlécével ellátott levelet, amelyben a kitűzött díj visszavonása miatt az összeg átutalását kérte, bankszámlaszámként pedig a sajátját adta meg.
A zalai főkapitányság néhány nap múlva át is utalta a pénzt a vádlottnak, aki két nappal később meggondolta magát, és inkább visszautalta a rendőrségnek a kicsalt összeget. A főkapitányság ezt furcsállva felvette a kapcsolatot a takarékszövetkezettel, ekkor derült ki a csalás.

Kár nem keletkezett, a takarékszövetkezetnek egy hét múlva a rendőrség átutalta a hozzá visszajuttatott összeget. A pénzintézet volt informatikusa ellen csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Szerző

Zebrán gázolt egy 78 éves sofőr

Az első információk szerint figyelmetlenül vezetett az a 78 éves férfi, aki autójával Kecskeméten, a Nyíri úton, a kórház előtti gyalogátkelőhelyen gázolt el egy 81 éves férfit - írja a hiros.hu.

Hürkecz Zoltán, a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője a portálnak  elmondta: a 81 éves férfi reggel fél kilenc körül szabályosan haladt át a kórház előtti gyalogátkelőhelyen, amikor a 78 éves sofőr  Skoda Felicia típusú gépjárművével elgázolta. Hürkecz Zoltán hangsúlyozta: a balesetet figyelmetlenség okozta: a vétkes sofőr nem vette észre a gyalogost, aki szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Szerző