Előfizetés

Leonard Cohen úgy halt meg, amilyen végre sokan vágynak

Publikálás dátuma
2016.11.17. 11:01
Fotó: Michael Putland/Getty Images
Leonard Cohen énekes, dalszerző álmában halt meg az után, hogy az éjszaka közepén elesett Los Angeles-i otthonában - jelentette be menedzsere.  Robert B. Kory közleménye szerint halála hirtelen, váratlan és békés volt. 

Amikor a 82 éves énekes halálát a múlt héten bejelentette a család, nem közölték annak okát.

Kory megerősítette azt is, hogy Leonard Cohen november 7-én, hétfőn halt meg, három nappal azelőtt, hogy a Facebookon közölték a halálhírt. Az idős énekes-dalszerzőről köztudott volt, hogy az utóbbi évben romlott egészsége és daganatos betegséggel küzdött. Múlt csütörtökön temették el Montréalban szülei, nagyszülei mellé a család és barátok jelenlétében.  Menedzsere közölte: tervezik, hogy Los Angelesben megemlékeznek Leonard Cohenről.

Hanyatló egészsége ellenére a halála előtt hónapokban Leonard Cohen nagyon elfoglalt volt, azon dolgozott, hogy befejezze számos projektjét - mondták el barátai és kollégái a The New York Times amerikai napilapnak. Nemcsak befejezte októberben megjelent utolsó You Want It Darker című albumát, de két másik zenei projekten és egy versesköteten dolgozott. Érezte, hogy egyre kevesebb ideje van hátra. A lehető leghatékonyabban akarta kihasználni az időt, hogy befejezze munkáit - mondta Patrick Leonard producer, dalszerző.

Amikor meghalt, egy olyan albumon dolgoztak együtt, amely Cohen dalai és más rhythm and blues inspirálta dalok vonós feldolgozását tartalmazza. Leonard, aki Madonnával, a Pink Floyddal és más neves zenészekkel dolgozik együtt, elmondta, hogy gyakran az éjszaka közepén kapott emaileket dalszövegekkel Cohentől.

Leonard Cohen az elmúlt 50 évben 14 stúdióalbumot készített. Pályafutása során több tucat zenei és irodalmi díjat kapott. Neve bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be, és hazája legmagasabb kitüntetését, Kanada Érdemrendjét is megkapta. Gyakran melankolikus dalai csak ritkán lettek slágerek. Legismertebb dalát viszont, a Hallelujah-t 1984-es megjelenése óta több százan dolgozták már fel.

Egy rendőr vált otthonában döhöngő őrültté

Publikálás dátuma
2016.11.17. 10:49
Illusztráció/Thinkstock
Vádat emelt egy volt rendőr ellen életveszélyt okozó testi sértés és kapcsolati erőszak bűntette miatt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség - közölte a vádhatóság.

A tájékoztatás szerint a hivatásos rendőrként dolgozó férfi rendszeresen ivott és az élettársát durva, megalázó szidalmak kíséretében többször bántalmazta. Ez év áprilisában a vádlott ittas állapotban hazatérve úgy összerugdosta az asszonyt, hogy annak két bordája eltört és a tüdeje is megsérült. A sérült nő életveszélyes állapotban került kórházba, a gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhető, hogy állapota stabilizálódott és később felépült.

Az ügyészség vádiratában végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a Miskolci Törvényszéknek. A vádlott - akinek rendőrségi szolgálati jogviszonyát az őrizetbe vétele napján a parancsnoka megszüntette - előzetes letartóztatásban várja a bíróság döntését.

Gondolta volna? - Éhezik a luxusban élő Vajna Tímea

Publikálás dátuma
2016.11.17. 10:25
Férjurával az éhes asszony egy étteremben - Forrás: Vajna Tímea/Facebook
Bár őszintén szólva, a kaszinókirály, filmügyi kormánybiztos feleségével kapcsolatban ezt a kifejezést használni, hogy "éhezik", szinte már durva provokáció, tudva, hogy a mai Magyarországon hány család, hány gyerek éhezik valóban, és nem azért, mert "fogyni akar", hogy "még karcsúbb" legyen, hanem mert konkrétan nincs mit ennie. De hát szorosan véve, ha valaki nem eszik, az bizony éhezik, akármilyen okból is történik ez vele.  
Na, elég vékony vagyok már...? - Forrás: Vajna Tímea/Facebook

Na, elég vékony vagyok már...? - Forrás: Vajna Tímea/Facebook

A Blikk számol be a napi életvezetésünkhöz nélkülözhetetlen hírről: a Miss Universe Hungary döntőseit sokat dicsérte Vajna Tímea, azonban irigyli is őket fiatalságuk és szépségük miatt. 3 kilótól szeretne még megszabadulni, emiatt pedig koplalásba kezdett.S okan úgy gondolják, hogy Timi feleslegesen kínozza magát, de ő hajthatatlan, még a nemrég megnyílt fánkozójában sem engedi meg magának, hogy elcsábuljon egy finom falatra. Neki sem egyszerű ez, hiszen ahogy a HOT!-nak nyilatkozta: - Ami a legnehezebb, hogy minden nap fánkokról álmodom.

"Minden nap fánkokról álmodom" - Forrás: Vajna Tímea/Facebook

"Minden nap fánkokról álmodom" - Forrás: Vajna Tímea/Facebook

 

A bulvárnak köszönhetően azt is megtudjuk, hogy: 

Az ételekről való lemondás mellett az éhezés miatti hangulatingadozásai nehezítik mindennapjait, ezeket próbálja minél inkább kizárni.

Drukkolunk.