A 92. percben győzték le a Haladást

A sereghajtó Diósgyőr ideiglenes otthonában, Debrecenben 2-1-re legyőzte a Haladás együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában, szombaton.

 Érdekesség, hogy a győztes gólt a 92. percben éppen egy korábbi szombathelyi játékos, Ugrai Roland szerezte.
    
OTP Bank Liga, 16. forduló:
Diósgyőri VTK-Swietelsky Haladás 2-1 (0-1)

Debrecen, 1033 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Lipták (67.), Ugrai (92.), illetve Gaál (13.)
sárga lap: Elek (86.), Novothny (86.), illetve Halmosi (63.), Hegedűs (73.), Iszlai (85.) 

DVTK:
  
Rados - Jagodinskis, Eperjesi, Lipták - Nemes, Elek, Dausvili (Bognár, 65.), Vela - Bacsa (Ugrai, 78.), Novothny, Villar (Nikházi, 80.)

 Haladás:

Rózsa - Polgár (Schimmer, 90.), Wils, Hegedűs, Bosnjak - Iszlai, Kovács - Gaál, Rácz (Dombi G., 82.), Halmosi - Ars (Tóth M., 58.)

 Az első félidőben a Diósgyőr akarata érvényesült, ennek ellenére a félidő elején a Haladás szerzett vezetést, s egy kis szerencsével - Iszlai lövése a kapufáról jött ki - akár megnyugtató előnybe is kerülhetett volna a szünetre. A második játékrész közepén, Bognár pályára lépését követően azonnal egyenlített a Diósgyőr, az irányító középpályás szögletét követően Lipták talált a kapuba. A válogatottnál is már számításba vett futballistával megélénkül a Diósgyőr támadójátéka, s neki köszönhetően kis híján megszerezte a vezetést, de lövése a kapufán csattant.

Öt perccel a vége előtt egy, a hazaiak számára egyértelműen büntetőnek tűnő esetnél maradt néma a játékvezető sípja, azonban így is sikerült kiharcolniuk a győzelmet, ráadásul a 92. percben éppen egy korábbi Haladás-futballista, a szombathelyi nevelésű Ugrai volt eredményes.

Szerző

A Budapest Honvéd döntetlent játszott Pakssal

A Budapest Honvéd szombaton 1-1-es döntetlent ért el Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.

 A paksiak ugyan továbbra is veretlenek hazai pályán, de ez volt a hetedik döntetlenjük saját közönségük előtt.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Paksi FC-Budapest Honvéd 1-1 (1-1)

Paks, 1250 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Szabó J. (8.), illetve Szabó J. (44., öngól)
sárga lap: Gévay (45+2.), Kecskés (63.), Lenzsér (64.), illetve Botka (54.), Hajdú (65.), Hidi (74.), Prosser (85.)

Paksi FC:

Kemenes - Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Szakály (Vernes, 66.), Koltai, Bertus, Papp, Kecskés - Hahn

Budapest Honvéd:

Gróf - Botka, Lovric, Kamber, Hajdú - Nagy G. (Prosser, 56.), Gazdag, Hidi - Koszta, Lanzafame (Balázs Zs., 73.), Eppel (Holender, 80.)

A hazaiak kezdték nagyobb lendülettel a mérkőzést és egy pontrúgást követően már a 8. percben vezetést szereztek. Ezt követően a Honvéd fokozatosan átvette az irányítást, de a félidő derekáig egyetlen helyzetet sem tudott kialakítani, ellenben a paksiak gyors ellentámadásokból rendre átrohantak a kispestiek középpályáján, de újabb gólt ők sem tudtak szerezni. A félidő előtt nem sokkal a vendégek egy szerencsés öngóllal váratlanul egyenlítettek.

A Honvéd a folytatásban sem találta a ritmust. Hiába volt többet a fővárosiaknál a labda, sok pontatlanság volt a játékukban, amely a szabálytalanságok miatt amúgy is töredezett volt. A felek nem bírtak egymással, így igazságos pontosztozkodással zárult a találkozó.

Szerző

Ő lehet Benedek Tibor utóda

A ZF-Eger vezetőedzője, Dabrowski Norbert is pályázik a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

A 41 éves tréner a hevesi klub honlapján elmondta, hogy szándékát egyeztette a klub elnökével, valamint játékosaival is. Bárány Attila elnök elárulta, hogy támogatja Dabrowskit, akinek a döntésére számított is, sőt őt tartja a legalkalmasabbnak a kapitányi posztra. 

"Ez egy nagyon komoly szakmai kihívás, az edzői munka csúcsát jelenti. Mindenben támogatom. Ambiciózus, felkészült szakember, amit itt Egerben nap nap után bizonyít" - szögezte le.

A jelenlegi szövetségi kapitánynak, Benedek Tibornak december 31-ig szól a megbízatása a férfiválogatottnál, ám ő a Rio de Janeiró-i olimpián elért ötödik hely után jelezte, hogy szerződésének lejárta után nem pályázik a posztra. A közelmúltban a bajnoki címvédő Szolnok, valamint az OSC és a Honvéd edzője, vagyis Cseh Sándor, Vincze Balázs, Vad Lajos, továbbá a Kolumbiában dolgozó Gyöngyösi András is jelezte, hogy minden bizonnyal beadja pályázatát, amelyet csütörtökön írt ki a szövetség.

Szerző
Témák
Benedek Tibor