A Gyirmót a végén kapott ki az Újpesttől

Az utolsó percben fejelt góllal nyert az Újpest Gyirmóton a labdarúgó OTP Bank Liga a 16. fordulójában.

 A fővárosi csapat az előző hat mérkőzésén döntetlennel zárt, míg a hazai együttes sorozatban ötödször kapott ki. Ezúttal úgy, hogy a 78. percben megszerezte a vezetést, és a 84.-ig nála volt az előny.
    
OTP Bank Liga, 16. forduló:
Gyirmót FC-Újpest FC 1-2 (0-0)

Alcufer Stadion, 1500 néző, v: Szőts
gólszerző: Bojovic (78.), illetve Lázok (84.), Windecker (93.)

sárga lap: Filkor (13.), illetve Diarra (13.), Windecker (67.)

 Gyirmót:

Sebők - Achim, Jancsó, Bojovic, Présinger - Filkor (Horváth A., 56.), Kiss M., Vass P. - Bori (Csiki, 65.), Simon, Sallói (Kovács Zs., 89.)

 Újpest:

Banai - Heris, Cseke (Nagy T., 89.), Kecskés, Mohl - Bardhi, Windecker, Balázs, Balogh B. (Andric, 65.), Diarra - Angelov (Lázok, 72.)

Eleinte nem vállaltak nagyobb kockázatot a csapatok, de bő tíz perc elteltével az Újpestnek így is akadt gólhelyzete. A félidő feléhez közeledve a Gyirmót játszott némi fölényben, s egyszer közel is állt a gólszerzéshez, a játékrész vége felé viszont megint az újpestiek előtt adódtak lehetőségek. A második félidő nagy vendéghelyzettel kezdődött, az aktívan futballozó Bardhi találta el ismét a felső kapufát, ahogy az első játékrészben. Az igazi izgalmak azonban a hajrára maradtak: előbb a Gyirmót vezetést szerzett, majd az Újpest hat perccel később egyenlített, a 93. percben pedig - Windecker fejesével - a győzelmet is kiharcolta.

Szerző

A 92. percben győzték le a Haladást

A sereghajtó Diósgyőr ideiglenes otthonában, Debrecenben 2-1-re legyőzte a Haladás együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában, szombaton.

 Érdekesség, hogy a győztes gólt a 92. percben éppen egy korábbi szombathelyi játékos, Ugrai Roland szerezte.
    
OTP Bank Liga, 16. forduló:
Diósgyőri VTK-Swietelsky Haladás 2-1 (0-1)

Debrecen, 1033 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Lipták (67.), Ugrai (92.), illetve Gaál (13.)
sárga lap: Elek (86.), Novothny (86.), illetve Halmosi (63.), Hegedűs (73.), Iszlai (85.) 

DVTK:
  
Rados - Jagodinskis, Eperjesi, Lipták - Nemes, Elek, Dausvili (Bognár, 65.), Vela - Bacsa (Ugrai, 78.), Novothny, Villar (Nikházi, 80.)

 Haladás:

Rózsa - Polgár (Schimmer, 90.), Wils, Hegedűs, Bosnjak - Iszlai, Kovács - Gaál, Rácz (Dombi G., 82.), Halmosi - Ars (Tóth M., 58.)

 Az első félidőben a Diósgyőr akarata érvényesült, ennek ellenére a félidő elején a Haladás szerzett vezetést, s egy kis szerencsével - Iszlai lövése a kapufáról jött ki - akár megnyugtató előnybe is kerülhetett volna a szünetre. A második játékrész közepén, Bognár pályára lépését követően azonnal egyenlített a Diósgyőr, az irányító középpályás szögletét követően Lipták talált a kapuba. A válogatottnál is már számításba vett futballistával megélénkül a Diósgyőr támadójátéka, s neki köszönhetően kis híján megszerezte a vezetést, de lövése a kapufán csattant.

Öt perccel a vége előtt egy, a hazaiak számára egyértelműen büntetőnek tűnő esetnél maradt néma a játékvezető sípja, azonban így is sikerült kiharcolniuk a győzelmet, ráadásul a 92. percben éppen egy korábbi Haladás-futballista, a szombathelyi nevelésű Ugrai volt eredményes.

Szerző

A Budapest Honvéd döntetlent játszott Pakssal

A Budapest Honvéd szombaton 1-1-es döntetlent ért el Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.

 A paksiak ugyan továbbra is veretlenek hazai pályán, de ez volt a hetedik döntetlenjük saját közönségük előtt.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Paksi FC-Budapest Honvéd 1-1 (1-1)

Paks, 1250 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Szabó J. (8.), illetve Szabó J. (44., öngól)
sárga lap: Gévay (45+2.), Kecskés (63.), Lenzsér (64.), illetve Botka (54.), Hajdú (65.), Hidi (74.), Prosser (85.)

Paksi FC:

Kemenes - Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Szakály (Vernes, 66.), Koltai, Bertus, Papp, Kecskés - Hahn

Budapest Honvéd:

Gróf - Botka, Lovric, Kamber, Hajdú - Nagy G. (Prosser, 56.), Gazdag, Hidi - Koszta, Lanzafame (Balázs Zs., 73.), Eppel (Holender, 80.)

A hazaiak kezdték nagyobb lendülettel a mérkőzést és egy pontrúgást követően már a 8. percben vezetést szereztek. Ezt követően a Honvéd fokozatosan átvette az irányítást, de a félidő derekáig egyetlen helyzetet sem tudott kialakítani, ellenben a paksiak gyors ellentámadásokból rendre átrohantak a kispestiek középpályáján, de újabb gólt ők sem tudtak szerezni. A félidő előtt nem sokkal a vendégek egy szerencsés öngóllal váratlanul egyenlítettek.

A Honvéd a folytatásban sem találta a ritmust. Hiába volt többet a fővárosiaknál a labda, sok pontatlanság volt a játékukban, amely a szabálytalanságok miatt amúgy is töredezett volt. A felek nem bírtak egymással, így igazságos pontosztozkodással zárult a találkozó.

Szerző