Debrecen - MTK - 1-1

A Debrecen együttese 1-1-es döntetlent játszott az MTK otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 16. fordulójában.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
MTK Budapest-Debreceni VSC 1-1 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1657 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Kanta J. (58., 11-esből), illetve Holman (95.)
sárga lap: Borbély (31.), Ramos (70.), illetve Tőzsér (22.), Bobko (52.), Danilovic (57.), Brkovic (64.)

MTK:

Petkovic - Katona M., Vass Á., Baki, Poór - Borbély, Kanta J., Szatmári L. (Gera D., a szünetben) - Szatmári I. (Vogyicska, a szünetben), Nikac (Varga Sz., 78.), Myke

DVSC:

Danilovic - Jovanovic, Szatmári Cs., Brkovic, Völgyi - Filip, Tőzsér (Takács T., 78.) - K. Mészáros (Szakály P., 63.), Holman, Bobko (Djelmic, 63.) - Vittek

Az első félidő elején a hazaiak birtokolták többet a labdát, de helyzetük nem volt. A tizedik perctől magára talált a DVSC, agresszíven támadta le ellenfelét, az MTK-nak így csupán erőtlen ellenakciókra futotta erejéből. Igazi ziccer egyik oldalon sem adódott, bár a Debrecen közelebb állt a gólszerzéshez. A szünetet követően az 58. percben büntetőhöz jutott az MTK, mert Danilovic kapus szabálytalankodott a csereként beállt Vogyicska Bálinttal szemben a tizenhatoson belül. A tizenegyest Kanta József értékesítette. A gól után mindkét oldalon több helyzet adódott, aztán a hajrában inkább a DVSC-nek voltak lehetőségei, de az egyenlítésre egészen a 95. percig várni kellett, akkor Holman Dávid szabadrúgása talált utat a hálóba.

Szerző
Témák
NB I Debrecen MTK

A Gyirmót a végén kapott ki az Újpesttől

Az utolsó percben fejelt góllal nyert az Újpest Gyirmóton a labdarúgó OTP Bank Liga a 16. fordulójában.

 A fővárosi csapat az előző hat mérkőzésén döntetlennel zárt, míg a hazai együttes sorozatban ötödször kapott ki. Ezúttal úgy, hogy a 78. percben megszerezte a vezetést, és a 84.-ig nála volt az előny.
    
OTP Bank Liga, 16. forduló:
Gyirmót FC-Újpest FC 1-2 (0-0)

Alcufer Stadion, 1500 néző, v: Szőts
gólszerző: Bojovic (78.), illetve Lázok (84.), Windecker (93.)

sárga lap: Filkor (13.), illetve Diarra (13.), Windecker (67.)

 Gyirmót:

Sebők - Achim, Jancsó, Bojovic, Présinger - Filkor (Horváth A., 56.), Kiss M., Vass P. - Bori (Csiki, 65.), Simon, Sallói (Kovács Zs., 89.)

 Újpest:

Banai - Heris, Cseke (Nagy T., 89.), Kecskés, Mohl - Bardhi, Windecker, Balázs, Balogh B. (Andric, 65.), Diarra - Angelov (Lázok, 72.)

Eleinte nem vállaltak nagyobb kockázatot a csapatok, de bő tíz perc elteltével az Újpestnek így is akadt gólhelyzete. A félidő feléhez közeledve a Gyirmót játszott némi fölényben, s egyszer közel is állt a gólszerzéshez, a játékrész vége felé viszont megint az újpestiek előtt adódtak lehetőségek. A második félidő nagy vendéghelyzettel kezdődött, az aktívan futballozó Bardhi találta el ismét a felső kapufát, ahogy az első játékrészben. Az igazi izgalmak azonban a hajrára maradtak: előbb a Gyirmót vezetést szerzett, majd az Újpest hat perccel később egyenlített, a 93. percben pedig - Windecker fejesével - a győzelmet is kiharcolta.

Szerző

A 92. percben győzték le a Haladást

A sereghajtó Diósgyőr ideiglenes otthonában, Debrecenben 2-1-re legyőzte a Haladás együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában, szombaton.

 Érdekesség, hogy a győztes gólt a 92. percben éppen egy korábbi szombathelyi játékos, Ugrai Roland szerezte.
    
OTP Bank Liga, 16. forduló:
Diósgyőri VTK-Swietelsky Haladás 2-1 (0-1)

Debrecen, 1033 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Lipták (67.), Ugrai (92.), illetve Gaál (13.)
sárga lap: Elek (86.), Novothny (86.), illetve Halmosi (63.), Hegedűs (73.), Iszlai (85.) 

DVTK:
  
Rados - Jagodinskis, Eperjesi, Lipták - Nemes, Elek, Dausvili (Bognár, 65.), Vela - Bacsa (Ugrai, 78.), Novothny, Villar (Nikházi, 80.)

 Haladás:

Rózsa - Polgár (Schimmer, 90.), Wils, Hegedűs, Bosnjak - Iszlai, Kovács - Gaál, Rácz (Dombi G., 82.), Halmosi - Ars (Tóth M., 58.)

 Az első félidőben a Diósgyőr akarata érvényesült, ennek ellenére a félidő elején a Haladás szerzett vezetést, s egy kis szerencsével - Iszlai lövése a kapufáról jött ki - akár megnyugtató előnybe is kerülhetett volna a szünetre. A második játékrész közepén, Bognár pályára lépését követően azonnal egyenlített a Diósgyőr, az irányító középpályás szögletét követően Lipták talált a kapuba. A válogatottnál is már számításba vett futballistával megélénkül a Diósgyőr támadójátéka, s neki köszönhetően kis híján megszerezte a vezetést, de lövése a kapufán csattant.

Öt perccel a vége előtt egy, a hazaiak számára egyértelműen büntetőnek tűnő esetnél maradt néma a játékvezető sípja, azonban így is sikerült kiharcolniuk a győzelmet, ráadásul a 92. percben éppen egy korábbi Haladás-futballista, a szombathelyi nevelésű Ugrai volt eredményes.

Szerző