Nagy dugó lehet a Róbert Károly körúti útlezárásból

Vasárnap reggel 8 órától várhatóan 15 óráig lezárták a Hungária körút - M3-as autópálya bevezető szakaszának csomópontjában a Róbert Károly körúti felüljáró M3-as autópálya felé vezető ágát - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. 

A lezárás ideje alatt az M3-as autópályára a Róbert Károly körút - Hungária körút - Erzsébet királyné útja - Hermina út - Kós Károly sétány útvonalon lehet eljutni. A lezárt részen szegélyjavítási munkákat végeznek. A Hungária körúton rendszeresek a dugók, így hiába van vasárnap, a lezárás egy ideig megbéníthatja a fővárosi forgalmat.

A munkálatok nem a Róbert Károly körút felújításának a részét képezik, azok elvégzésére a közúti forgalom biztonsága és a felüljáró későbbi állapotromlásának elkerülése érdekében van szükség - derül ki a közleményből

Szerző

Nem jár a metró a Deák tér és Kőbánya között

Publikálás dátuma
2016.11.20. 09:01
FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava
Pótlóbusz jár ma a 3-as metró helyett a fővárosban Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között pályakarbantartási munkák miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A tájékoztatás szerint a járatra a Deák Ferenc téren a Király utca kereszteződése előtt, a 9-es busz megállójában, valamint a Károly körút ellenkező oldalán, a Városháza park előtt, az éjszakai buszok megállójában lehet felszállni. A pótlóbusz egyik irányban sem érinti a Ferenciek tere megállót, helyette viszont megáll az Astoriánál. Azt írták, a mostani metrópótlásra egy ütemezett karbantartási munka elvégzése miatt van szükség, míg múlt vasárnap egy előre nem tervezett, a megelőző napokban történt műszaki meghibásodás kijavítása érdekében kellett pótlóbuszokat forgalomba állítani.

Szerző

Újabb túlárazási botrányba keveredtek Matolcsyék

Publikálás dátuma
2016.11.19. 20:10
FOTÓ: Vajda József/Népszava
A Magyar Nemzeti Bank hat Pallas Athéné alapítványa tavaly feltűnően nagy összeggel, 430 millió forinttal támogatta a Vs.hu hírportál kiadóját, a New Wave Production Kft.-t, hogy fontos társadalmi és gazdasági jelenségeket, problémákat mutassanak be a honlapon - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a filmeket túlárazták, ugyanis negyedáron is le lehetett volna gyártani a videókat.

A lap filmes, dokumentumfilmes szakértőkhöz fordult, hogy a Vs.hu honlapon a video- és dokumentumfilm néven megjelentek gyártási költségét becsüljék meg. Az egyik, több évtizedes gyártási tapasztalattal rendelkező filmstúdió a videók és dokumentumfilmek gyártását darabonként 300 ezer és 1 millió forint körüli összegből vállalná.

Sós Ágnes Balázs Béla-díjas dokumentumfilm-rendező is egymillió körül összeget mondott a filmek darabonkénti gyártási költségvetésre. Ő kiemelte, bár a filmek hossza néhány perctől egy óráig terjed, a költségeket nem ez határozza meg, hanem az elkészítésére fordított munkaidő, és a forgatáshoz, vágáshoz használt eszközök díja, amely jól megbecsülhető a megtekintett filmek alapján. 

Ha mindezek alapján a videotartalmakat és „dokumentumfilmeket” is egységesen 1 millió forinttal számoljuk, akkor a filmek 68 millió forintból legyárthatók lettek volna. Ez persze lehetett volna kicsit több, hiszen vannak a filmek között külföldön forgatott alkotások is, de lényegesen nem emelkedhet az összeg.

Mindez azt jelenti, hogy a becsült gyártási költség valahol 90 és 100 millió forint között lehet, az esetlegesen megkövetelt önrészt bele sem számítva, tehát a gyártási költség a negyedét sem érheti el annak a 430 millió forintnak, amit az MNB alapítványai költöttek a filmekre.

A teljes cikket itt olvashatja!

Tényi István, a feljelentéseiről ismert fideszes magánszemély szerint felmerülhet a hűtlen kezelés bűntett gyanúja, ezért a Fővárosi Főügyészséghez fordult, és az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérte.

Szerző