Előfizetés

Orbánt, Hernádit és Csetényit is lekapták a stadionavatón

Publikálás dátuma
2016.11.20. 16:51
Orbán Viktor Illusztráció: Facebook
Szombaton avatták fel az új, MOL Arénát Dunaszerdahelyen, a Terncsén elleni meccsel. A DAC Aréna díszpáholyában számos közjogi méltóság, politikus, focicsapat-tulajdonos és befolyásos üzletember ült, köztük Orbán Viktor, Hernádi Zsolt Mol-vezér és Rogán Antal rendkívül szerencsés Pasa-parki szomszédja, Csetényi Csaba. 

Csetényi Csabát a 444.hu szúrta ki a Paraméter.sk egyik képén. Tudják, ő az, aki az október 2-i elbukott népszavazás utáni kommunikációs kampányt is megnyerte, potom egymilliárdért. A „Megüzentük Brüsszelnek: 98% NEM! a kényszerbetelepítésre!” szövegű plakáthadjáratra vonatkozó szerződést már a referendum előtt, szeptember 27-én megkötötték a Network 360 Reklámügynökség Kft.-vel és az Affiliate Network Kft.-vel, azaz a Rogán-szomszéd érdekeltségébe tartozó cégekkel. De nem ekkor volt először olyan sikeres Csetényi, a korábban elnyert beruházásokról itt olvashat!

Nos, Csetényi most az a szerencse is érte, hogy a dunaszerdahelyi MOL Aréna stadionavatóján is részt vehetett, ahol maga Orbán Viktor miniszterelnök is megfordult, akit a kormányközelivé vált Origo beszámolója szerint nagy örömmel fogadták a helyiek. "A kormányfő nem bújt el a stadionban, nem is volt megközelíthetetlen, többen is fotózkodtak vele” - írják a cikkben.

Orbán mellett foglalt helyet az Interpol listájáról levett Hernádi Zsolt MOL-vezér, mögötte pedig Vladimír Poór, a Spartak Trnava tulajdonosa, Ivan Kmotrík, a pozsonyi Slovan tulajdonosa, Hájos Zoltán dunaszerdahelyi polgármester, Bárdos Gyula Csemadok-elnök és Menyhárt József, az MKP elnöke foglalt helyet. Még egy sorral feljebb pedig a Híd kormánytagjai is képviseltették magukat, azaz Bugár Béla, a szlovák parlament alelnöke, Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter és Csicsai Gábor földművelésügyi államtitkár is.

Veress Jenő a stadionavatóról írt publicisztikáját itt olvashatja: Na, magyar! Így kell lelkesedni!

A meccs végeredménye egyébként 2-0 lett a stadionavató Dunaszerdahely javára.

Orbán az "olcsó munkaerőben hisz"

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője szerint Orbán Viktor és kormánya az olcsó és kiszolgáltatott munkaerőben hisz.

Az ellenzéki politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: sürgősen szükség van jelentős béremelésre Magyarországon, és ennek a gazdaságon belül meg is van a fedezete. Azt mondta: más kelet-európai országokhoz képest Magyarországon emelkedtek a legkevésbé a bérek az elmúlt hat évben. A legfejlettebb nyugat-európai országok munkavállalói pedig hat-hétszer többet keresnek jelenleg, mint a magyar dolgozók - tette hozzá.

A Jobbik azt szeretné elérni, hogy olyan jelentős mértékű adó- és járulékcsökkentés legyen, amely minden dolgozó magyar embert elér, szeretnék továbbá, ha egyszámjegyűvé válhatna a személyi jövedelemadó, és a termelést támogató adórendszert vezetnének be Magyarországon - mondta Volner János. Kérdésre a jobbikos politikus azt mondta: néhány éven belül 30-40 százalékos béremelésre van szükség, mivel ennek már érezhető hatása lenne, és akár itthon tartaná a most külföldre vándorló munkaerőt.

Ingyen vonatbérletet kaphatnak a fiatalok az EU-ban

Publikálás dátuma
2016.11.20. 16:08
Illusztráció: Thinkstock
Kísérletképpen már jövőre elindul az Európai Unió ingyenes Interrail programja - közölte Ujhelyi István. 

A szocialista európai parlamenti képviselő tájékoztatása szerint az Európai Bizottság legutóbbi döntése értelmében a programhoz 50 millió eurót rendelnek az oktatási és ifjúsági programokra létrehozott 200 millió eurós pluszkeretből. A cél, hogy minden 18. életévét betöltött európai fiatal ingyenes InterRail-bérletet kapjon, amelynek segítségével egy hónapig utazhat az uniós tagállamokban. Újhelyi elmondta, a javaslat mentoraként azt tartja a fő célnak, hogy a program olyan fiatalokat segítsen, akiknek egyébként nincs lehetőségük saját erőből megismerni más európai országokat és kultúrákat. Ez a program sok tízezer magyar fiatal számára teremthet egyedülálló lehetőséget.