Előfizetés

KKM: Szijjártó soha nem ígért semmit Tarsolynak

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerint "Barabás Richárd végrehajtotta azt a nem mindennapi bravúrt, hogy egyik mondata sem fedi a valóságot". A tárca közleményében a Párbeszéd elnökségi tagjának sajtótájékoztatójára reagált.

Barabás Richárd azt mondta: a Tarsoly Csabával készült, a Magyar Narancsban csütörtökön megjelent interjú alapján egyebek között arról beszélt, hogy a "legvalószínűbb feltételezés" szerint Szijjártó Péter ígérhetett segítséget a bűnszervezetben elkövetett csalással vádolt volt Quaestor elnök-vezérigazgatónak. 

A KKM leszögezte: a külgazdasági és külügyminiszter soha semmit nem ígért Tarsoly Csabának. Szijjártó Péter nem tudott a Quaestor helyzetéről, tekintettel arra, hogy a KKM-et vezeti, nem pénzpiaci cégeket, és nem kötött össze senkit senkivel. Úgy fogalmaztak, hogy egyvalami igaz - ez Barabás Richárd állításai között nem szerepel -: a befektetési ügynökség valóban ajánl befektetési lehetőségeket külföldieknek. "Ennek egyszerű oka van, ez a dolga" - olvasható a közleményben.

Majdnem egymilliárdért taxiznak a köztévénél

Publikálás dátuma
2016.11.24. 16:47
FOTÓ: Népszava
Az MTVA-nak be kell fejeznie az adófizetők pénzének szórását! A költségvetését drasztikusan csökkenteni kell, az így felszabaduló forrásokat pedig az egészségügy és az oktatás rendbetételére kell fordítani - közölte az Együtt, miután kiderült, hogy a közmédia eredetileg 252 milliós összegben kötött szerződést a 6X6 Taxi Kft-vel. Ez az összeg azonban a hosszabbításokkal együtt idén augusztus végéig 927 millió forintra nőtt, aminek indokoltsága erősen megkérdőjelezhető. 

Ráadásul a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatából kiderül, hogy az MTVA közbeszerzési eljárása egyáltalán nem volt rendben, nemrég a hatóság 7 millió forintra büntette a céget. Az Együtt szerint felháborító, hogy a közmédia nélkülöz mindennemű gazdasági racionalitást: "megszüntette Magyarországon a közszolgálatiságot, és létrehozta belőle a saját udvari médiáját. Ráadásul nem elég, hogy a jelenlegi közmédia hazudik és híreket hamisít, de mindezt még méregdrágán is teszi".

Betiltják a mecsetépítést és a muszlim viseletet Ásotthalmon

Publikálás dátuma
2016.11.24. 16:38
Forrás: Facebook/Toroczkai László
Két tartózkodás mellett szerdán megszavazta az ásotthalmi képviselő-testület Toroczkai László jobbikos polgármester javaslatát - írta a Délmagyar. 

A testület döntése nyomán Ásotthalmon nem lehet mecsetet, minaretet építeni, a településen nem énekelhet müezzin. Emellett a nők nem viselhetnek csadort, nikábót vagy burkát, azaz a teljes testet elfedő muszlim viseletet, sem burkinit.

Ásotthalmon emellett tilos minden "propaganda, ami nem férfi és nő kapcsolatán alapuló házasságot, illetve szülő-gyerek viszonyon nyugvó családot hirdet".

Toroczkai az intézkedéseket azzal indokolta, hogy úttörő jelleggel példát akarnak mutatni a többi településnek, illetve így akarják garantálni, hogy az Ásotthalomra költözők fogadják el a helyi közösség "sok évszázados hagyományait".