Előfizetés

Szatírt fogtak el a rendőrök a Ferenciek terén (Videó)

Publikálás dátuma
2016.12.02. 13:57
Forrás: police.hu
Szatírt fogtak el a rendőrök a Belvárosban - adta hírül a police.hu. A férfit több alkalommal is látták szeméremsértő módon viselkedni a fővárosi Ferenciek terénél. 

A férfi ellen bejelentés is érkezett a rendőrkapitányságra, miszerint egy V. kerületi gimnáziumba járó diáklány is találkozott a férfival, aki akkor is szeméremsértő módon viselkedett. A nyomozók a bevezetett adatgyűjtések során megállapították, hogy a személyleírások ugyanarra az elkövetőre illenek rá.

A belvárosi rendőrök tegnap reggel elfogták a férfit a Ferenciek terén, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, aki a terhére rótt bűncselekményt elismerte. A kihallgatását követően a férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Embertelen halál - Saját piszkában hagyta feküdni anyját a férfi

Vádat emelt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés miatt a Heves Megyei Főügyészség egy domoszlói férfi ellen, aki nem gondozta idős, mozgásképtelen édesanyját, ezáltal a halálát okozta - tájékoztatott a vádhatóság pénteken.

A főügyészség közleménye szerint a vádlott a 74 éves, combnyaktörést szenvedett édesanyját a kórházi ellátás után mozgásképtelen, teljes ellátást igénylő állapotban vitte haza domoszlói otthonába, és vállalta, hogy ott gondozni fogja.

A vád szerint ennek ellenére az idős nő ellátásáról csaknem egy hónapon keresztül nem gondoskodott a férfi: nem táplálta megfelelően, nem mosdatta, egy szeméttel telehordott szobában, a saját ürülékével, vizeletével szennyezett ágyban hagyta feküdni. Emiatt az idős nő testén nagy kiterjedésű, helyenként nyűvekkel szennyezett felfekvéses fekélyek alakultak ki, és az eltávolítatlan vizeletétől szinte az egész bőrfelülete felmaródott.

Bár a vádlott észlelte édesanyja egyre romló állapotát, sem orvosi, sem szociális ellátási segítséget nem vett igénybe, és mentőt is csak azután hívott hozzá, hogy egy ismerőse a helyszínen szembesült az embertelen körülményekkel. Az asszony a kórházba szállítást követően néhány nap múlva meghalt. Halálát a felfekvések felülfertőződése miatt kialakult általános vérmérgezéses állapot, tüdőgyulladás és vesegyulladás együttesen okozta. A Heves Megyei Főügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Holttest a győri kórházban - Megfagyott a több napja halott férfi

Publikálás dátuma
2016.12.02. 11:10
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Egy hajléktalan fagyott meg a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, ahol - a dél-pesti esethez hasonlóan - szintén egy több napja ott heverő holttestet találtak a hétvégén.

A Kisalföld azt írta, hogy a hajléktalan nem a kórház tudtával jutott be a fűtetlen épületbe. Dr. Tamás László János főigazgató megerősítette, hogy nem tudtak róla, hozzátéve, hogy azt az ingatlanrészt jelenleg egy sportkör bérli. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet, bűncselekményre utaló jel ugyanis nem merült fel.

Szintén a hétvégén találtak egy másik holttestet a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet egyik emeleti mosdójában, ami úgyszintén napok óta heverhetett a helyiségben, és ami azt jelenti, hogy a mosdót napokig nem takarították. A PM társelnöke Szabó Tímea felvételeket is készített a helyszínről, ahol valóban döbbenetes higiéniai állapotok uralkodtak. A kórházban belső vizsgálatot rendeltek el.