Kétmilliárd rubelt nyúltak le a hackerek

Hackerek törték fel az orosz központi bank számláit. Hatalmas összeget szerettek volna ellopni, végül “csak” kétmilliárd rubelt sikerült - írja a hvg.hu.

Szerencsések vagyunk, hogy visszaszereztük a pénz egy részét – meglehetősen pozitív szemlélettel kommentálta az orosz központi bank szóvivője a péntek este nyilvánosságra került kibertámadást. A hackerek ugyanis 5 milliárd rubelt szerettek volna ellopni, de közben észlelték tevékenységüket, így “csak” 2 milliárd rubel tűnt el teljesen az “orosz MNB” számláiról. Ez több mint 9 milliárd forintot jelent.

Az orosz központi bank a támadás részleteiről nem árult el túl sokat, így nem lehet tudni, hogy pontosan mikor történt, valamint azt sem, hogy milyen módszert használtak a hackerek a támadáshoz.

Részleteket itt talál!

Szerző

Ittas kamionos ment szembe a forgalommal

A forgalommal szemben közlekedett az a kamion, amelyik péntekről szombatra virradó éjjel az M70-es autóúton, Tornyiszentmiklós közelében összeütközött egy román nyerges vontatóval. A baleset következtében több száz liter üzemanyag folyt az úttestre.

A 41 éves kamionvezető az M70-es autóúton - a járműforgalom elől elzárt területen - a forgalommal szemben közlekedett tehergépjárművével Letenye irányába. Az újhartyáni férfi a 16+554-es kilométerszelvénynél meg akart fordulni járművével, és ekkor összeütközött a Tornyiszentmiklós irányába közlekedő román nyerges vontatóval.

A sofőrnél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, az újhartyáni férfit előállították, járművezetői engedélyét elvették és ittas járművezetés miatt eljárást indítottak vele szemben.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság arról tájékoztatott, hogy a baleset következtében mintegy 900 liter üzemanyag folyt az úttestre. A mentés még az éjszakai órákban befejeződött, a forgalom zavartalanul halad.

Szerző

Turistabusz karambolozott Győrben

Publikálás dátuma
2016.12.03. 11:08
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Turistabusszal ütközött egy taxi és egy személyautó Győr belvárosában szombat reggel, a buszon utazó egyik utaskísérő és a taxi vezetője beszorult a járműbe, őket a tűzoltók vágták ki, mindketten súlyosan megsérültek.

A turistabuszon 46-an utaztak, pontos információ egyelőre nincs a sérültek számáról. A személyautóban ketten utaztak, ők nem sérültek meg. A taxi nem szállított utast. 

Az Aradi vértanúk útja és a Szent István út kereszteződésében történt balesetben a busz kidöntött egy kandelábert. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták.

Az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ küldött egy buszt a baleset helyszínére, amelyre a turistabuszon utazók szállhattak fel melegedni.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Szerző
Témák
baleset Győr