Előfizetés

Maradj talpon! - Nem sikerült, kirúgták a stábtagokat

Publikálás dátuma
2016.12.05. 11:58
Forrás: Maradj talpon/Facebook
De legalábbis egyensúlyt vesztett: a műsor ezévi utolsó felvételén ugyanis meglehetős fejetlenség alakult ki. Augusztus óta új gyártója volt az állami csatornán futó műsornak, aki a korábbi, tapasztalt stábtagokkal dolgozott együtt. A legutóbbi forgatási napon mindenkit elbocsátottak - értesült a Bors. 

Mint a lap emlékezett: az MTVA berkein belül hagyománynak tűnik, hogy nem mennek zökkenőmentesen a váltások – elég csak Jakupcsek Gabriella viharos elbocsátására gondolni, akit a Ridikül felvétele közben rendeltek magukhoz a vezetők, és közölték vele a kirúgását. Most valami hasonló történt a Maradj talpon! berkein belül is. A Bors megbízható forrásból megtudta, egyetlen forgatási napon sikerült mindenkit kirúgni, majd helyükre újakat állítani.

A nagy meglepetés az utolsó forgatási napra maradt. Miután rögzítették a december 23-i, az idei esztendőre utolsónak szánt adást, váratlanul megjelentek a gyártó cég új munkatársai. Az elmúlt hónapokban ezek szerint azon is dolgoztak, hogy teljesen új stábot toborozzanak. Ekkor már a korábbi megbízott vezetőknek és mindenki másnak mennie kellett. Velük folytatódtak a januári etapok felvételei, és elég nagy fejetlenség alakult ki, hiszen az évek alatt összeszokott stábot nem nagyon tudták pótolni az újak- informálta a lapot a megbízható forrás.

Szerkesztőségünk a Borsból átvett cikk megjelentetése után levelet kapott. Szöveghű közlés: 

Sziasztok,

az alábbi Bors-átvétel (http://nepszava.hu/cikk/1113931-maradj-talpon---nem-sikerult-kirugtak-a-stabtagokat/), és a korábbi Bors cikk is számtalan félreértést tartalmaz, melyek elkerülhetőek lettek volna, ha a Bors újságírója megkeres bennünket.

Összeírom nektek alább, hogy a Bors állításaival szemben mik a valós tények.

Az egész stáb cseréjére nem került sor, többen is tovább dolgoznak a műsorban. Van akitől valóban megvált a külsős partner, de például szinte a teljes (a cikkben tévesen említett) kérdésíró-csapat a helyén maradt.

A velünk szerződésben álló gyártó elmondása alapján a stábtagok váltása sem puccsszerűen történt, és nem is érint minden munkavállalót, így a következők nem pontosak: „A legutóbbi forgatási napon mindenki repült.” (…) „A nagy meglepetés az utolsó forgatási napra ma¬radt. Miután rögzítették a december 23-i, az idei esztendőre utolsónak szánt adást, váratlanul megjelentek a gyártó cég új munkatársai.”

A Maradj talpon! gyártója arról tájékoztatta az MTVA-t, hogy hetekkel korábban kiértesítette azokat, akikkel nem kívánt 2017-re szerződni. Így mindenki tisztában volt azzal, hogy neki ez lesz az utolsó felvételi napja vagy sem. A gyártó cég munkatársai pedig július óta jelen vannak a felvételeken, nem novemberben „jelentek meg váratlanul”.

„A korábbi gyártó a Show & Game nevű cég volt. Az ő munkatársaikat már nyáron, egyesével megkereste az új gyártó cég, hogy ajánlatot tegyen nekik.”

Tájékoztatunk benneteket, hogy mielőtt az Apropó Média kft. leszerződött volna a Maradj talpon! gyártására, akkor már egy éve nem a Show & Game gyártotta a műsort, hanem az MTVA, belső gyártásban. Ennek megfelelően a műsor készítői nem a Show & Game munkatársai, hanem szabadúszó műsorkészítők.

Tisztelettel és üdvözlettel,
Kobza Miklós
MTVA Sajtó