Győri gyilkosság - Előzetes letartóztatásba került a gyanúsított

Jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Járásbíróság pénteken azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint kedden megölt egy idős embert a városban - tájékoztatta a Győri Törvényszék szóvivője.

Máté Kinga elmondta, hogy a 47 éves férfi az életkörülményei és a bűncselekmény súlya miatt került előzetes letartóztatásba. Tóth Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban elmondta, hogy a gyilkossággal gyanúsított S. László hívta ki a mentőket kedden késő este a hetvenéves férfihoz. Az esetről a mentők értesítették a rendőröket. Az igazságügyi orvosszakértő megállapítása szerint a férfi halálát fizikai bántalmazás okozta. S. László vallomása ellentmondásos volt, később beismerte tettét.

Szerző

Újabb sufni-fegyverarzenálra csapott le a rendőrség (videó)

Publikálás dátuma
2016.12.09. 13:27
Forrás: police.hu
Fegyvereket, céltávcsöveket, hangtompítókat és lőszereket foglalt le a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ Magyon - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A közlemény szerint a Nyíregyházához közeli Magyon szerdán "előzetes bűnügyi információk alapján" tartottak házkutatást egy ingatlanon, ahol egy éles, átalakított puskát, egy légfegyvert, két céltávcsövet, öt hangtompítót és százhatvannyolc kispuskalőszert foglaltak le. Az ügyben lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A családi ház tulajdonosát, egy 57 éves nőt és rokonát, egy 30 éves nyíregyházi férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

Szerző

A fiatal cukrásznő gyilkosa - 17 év (!) után emeltek vádat

Publikálás dátuma
2016.12.09. 11:57
Illusztráció/Thinkstock
Vádat emeltek aljas indokból elkövetett emberölés miatt egy negyvenéves férfi ellen, aki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint 1999-ben megerőszakolt, majd megfojtott egy fiatal nőt Kecskeméten. A vádlottat tavaly ősszel, a DNS-mintája alapján azonosították.

A férfi 1999-ben Kecskemét és Kiskunfélegyháza térségében csavargó életmódja során kisebb lopásokból élt - írta a vádhatóság. Rendszeresen ismerkedett nőkkel, igyekezett a bizalmukba férkőzni, rövid távú kapcsolatokat kialakítani velük, miközben álnéven mutatkozott be és életkörülményeiről is hazudott nekik.  A Kiskunfélegyházán élő sértett akkoriban egy kecskeméti belvárosi cukrászdában dolgozott. A 31 éves nő 1999. szeptember 15-én 20 óra 30 perckor bezárta a cukrászdát, és gyalog elindult a pályaudvarra, hogy hazautazzon. Az állomáson azonban megismerkedett a vádlottal, aki elcsalta magával. Egy kietlen, bokros-fás részre érve viszont a nő meggondolta magát, de az erős testalkatú, magas férfi megragadta a karját, és erőszakkal továbbvitte. Egy elhagyott helyen bántalmazni kezdte, leszorította a földre, és előbb erőszakkal közösült vele, majd megfojtotta a nőt. A holttestet másnap hajnalban találták meg. A férfi azért fojtotta meg áldozatát, hogy a nő megerőszakolása miatti felelősségre vonást elkerülje - áll a közleményben.

Mivel az elkövető kilétét nem sikerült megállapítani, az eljárást két év múlva megszüntették. Tavaly ősszel aztán felfigyeltek arra, hogy egy fővárosi rablás gyanúsítottjának DNS-mintája megegyezik a tizenhét évvel ezelőtti emberölés után rögzítettekkel. Mint kiderült, a vádlott a gyilkosság előtt ötször, azóta pedig még nyolcszor volt büntetve.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfire életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a főügyészség.

Szerző