Béremelést kaphatnak a polgármesterek

A tervezett új polgármesteri fizetések mértékéről egyeztettek a parlamenti képviselőcsoportok pénteken. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a tanácskozás után azt mondta, a jövő héten "megkísérlik" a parlamenti döntést a bérrendezésről, amelynek alapja az államtitkári fizetés lenne.

Közölte: a főpolgármester jelenleg is miniszteri szintű bére nem változik, a többi polgármesterét viszont január 1-jétől a jelenleginél egy kategóriával feljebb, a helyettes államtitkári helyett az államtitkárihoz igazítanák, azaz - települési lélekszámtól függően - ennek százalékában határoznák meg. A Jobbik és az MSZP úgy nyilatkozott, megfontolják a javaslatot. Az emelések nagyjából 1,5 milliárd forinttal terhelhetik meg a költségvetést.

Szerző

Nincs halszag a Petőfi Rádión

Mindössze 11 alkalommal játszotta le az 1956-os emlékév keretein belül készült "Egy szabad országért" című dalt a Petőfi Rádió - közölte a közmédia sajtóosztálya a 444-gyel. 

A dal a Petőfi lejátszási listájában sem szerepel. Desmond Child "halszagú dala" úgy is 50 millió forintba került, hogy a résztvevők ingyen vállalták annak elkészítését. Schmidt Mária, az emlékév kormánybiztosa ezzel kapcsolatban azt mondta, "piaci alapon ennyibe került volna, ám mindenki lemondott, amiről csak lehetett, így a költségek nagyjából az ötödére csökkentek". A Terror Háza főigazgatóját egyébként az sem zavarta, hogy a forradalom 60. évfordulója himnuszának szánt dalt a szerző 2007-ben már eladta a miami kosárlabdacsapatnak.

Szerző

Orbán: aki nem áll ki magáért, azon a többség átlép

Nagy hiba lenne kimaradni a román törvényhozásból, a vasárnapi romániai parlamenti választások tétje szoros összefüggésben van az erdélyi, partiumi magyarság megmaradásával - mutatott rá Orbán Viktor az Erdélyi Magyar Televíziónak (ETV) nyilatkozva.

A miniszterelnök Szatmárnémetiben tett csütörtöki látogatása alkalmával adott interjút az erdélyi médiumnak, amelyet pénteken internetes videómegosztó-csatornáján is elérhetővé tett az ETV. "Aki nem áll ki saját magáért, azon a többség egyszerűen átlép, és még jó, ha át- és nem rálép" - mondta Orbán Viktor. Ha a magyarok méltó életet akarnak Erdélyben, és elvárják, hogy a románság adja meg a nekik kijáró tiszteletet, megbecsülést és jogokat, akkor ki kell állniuk közösségükért, el kell menniük választani - figyelmeztetett a kormányfő.

Szerző