Bőnyi rendőrgyilkosság - Elhallgatták a parancsnoki hibát?

Az ORFK lezárta a belső nyomozást a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében. Megállapították, hogy minden szakszerűen történt, nem vonnak senkit sem felelősségre. Szakértők azonban továbbra is arról beszélnek, hogy Pálvölgyi Györgynek nem kellett volna meghalnia, ha a TEK is kivonul a helyszínre.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, nem állapított meg személyi felelősséget az október 26-i bőnyi rendőrgyilkosság ügyében indított vizsgálat. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a közleményében azt írta: "az országos rendőrfőkapitány által elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a tárgyi bizonyítási eszközök lefoglalására irányuló intézkedés előkészítése, megtervezése a szakmai szabályoknak megfelelően történt".

A Bors azonban szakértőket kérdezett meg a vizsgálat eredményével kapcsolatban akik továbbra is azt állították, hogy a bőnyi tragédia elkerülhető lett volna, ha a TEK is kivonul a helyszínre.

„A BM-rendelet egyértelműen meghatározza, hogyha feltételezhető, hogy fegyvert, esetleg robbanóanyagokat is tart magánál az a személy, aki ellen intézkednek, akkor az akcióba szükséges bevonni a TEK kommandósait. Az ilyen helyekre a TEK rendőri felkérésre vonul ki. Ez akció közben is érkezhet, hiszen mindegyikben benne van a kockázat, hogy az események nem várt fordulatot vesznek. Azonban egy közismerten militáns, szélsőséges eszméket valló, feltételezhetően fegyvert tartó ember esetében mindenképp indokolt lett volna a TEK előzetes értesítése” – állította a lap forrása.

Szerző

Durva! Ennyi maradt a porig égett Volán-buszból - Fotók

Publikálás dátuma
2016.12.10. 13:56

Teljesen kiégett egy busz Bács-Kiskun megyében az 51-es főúton, Dusnok és Sükösd között.

A jármű utasokat nem szállított, így szerencsére senki nem sérült meg. Még vizsgálják, hogy a lángokat mi okozta. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljesen lezárták.

 

Szerző

Trafikot raboltak ki Debrecenben - Ön látta ezt a férfit? (Fotók!)

Publikálás dátuma
2016.12.10. 13:02
FOTÓK: police.hu
Fegyverrel rabolt ki egy Nemzeti Dohányboltot egy arcát maszkkal takaró férfi Debrecenben. A rendőrség a lakosság segítségét kéri az elkövető azonosításához.

A férfi az eladót egy fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette és a bevételt követelte. Az alkalmazott a fenyegetés hatására átadta a pénzt a maszkot viselő elkövetőnek, aki ezután a helyszínről elmenekült.

Az ismeretlen 40 év körüli, 160-165 centiméter magas. Az elkövetéskor fekete maszkot, fekete kabátot, fekete nadrágot és fehér talpú sportcipőt viselt. Az elkövetőről a biztonsági kamera felvételt készített. A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a képeken látható férfit, jelentkezzen az alábbi elérhetőségek egyikén!

Szerző