Röntgengépekkel keresik a menekülteket a határnál

Publikálás dátuma
2016.12.16. 10:35
Illusztráció: Christopher Furlong/Getty Images
A határátkelőhelyeken átlépő tehergépjárművek és vasúti szerelvények gyorsabb és eredményesebb átvizsgálásnak fejlesztése érdekében röntgengépek beszerzéséről döntött a kormány.

A beszerzéshez szükséges forrás biztosításáról a nemzetgazdasági miniszternek kell gondoskodnia.

Szerző

Lerobbant az 1-es metró a Széchenyi fürdőnél

Tönkrement az alagútban a Deák felé közlekedő 1-es metró a Széchenyi fürdő után - írta a 444 egy olvasói bejelentés alapján. A szerelvényt most próbálják elvontatni az állomásra, az embereket leszállították a kisföldalattiról, nagy a tömeg.

A szerelvény a Széchenyi fürdőtől valahogyan még eljutott a Hősök teréig, ott szállították le aztán az utasokat.

A budapesti metrózás eddig is nagyon messze volt a tökéletestől, ám eddig inkább a 2-es és a 3-as metró leállásáról vagy füstölgéséről lehetett hallani - legutóbb mondjuk a 4-es metrón akadtak gondok - az 1-es metróval azonban nem volt gond.

Szerző

Madárinfluenza - Már 31 magyar településen

Publikálás dátuma
2016.12.16. 09:44
Illusztráció: Thinkstock
A Békés megyei madárinfluenza november eleji kitörése óta további három megye 31 településén mutatták ki baromfiartó telepeken a megbetegedést - írta a Magyar Nemzet pénteken.

A Bognár Lajos országos főállatorvos által írt, a lap birtokába került tájékoztató szerint a H5N8 típusú madárinfluenzát mutatták ki a baromfiállományban Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, és Békés megyében. A tájékoztatás szerint a kitörések körül felállított védő- és megfigyelési körzetet a járványügyi helyzet miatt Bács-Kiskunban, Csongrádban és Békésben a minimálisan előírt tíz kilométer sugarú körön túlra is kiterjesztették. Ezekről a területekről kizárólag azonnali vágás miatt lehet baromfit kihozni, minden más mozgatás tiltott.

A vadállományban Hajdú-Bihar és Komárom-Esztergom megyében észlelték a megbetegedést récéknél és bütykös hattyúknál, a vadon élő madaraknál is elrendelték a madárinfluenza-megfigyelést. Az erősen fertőző H1N8 típusú madárinfluenzát már korábban is azonosították Magyarországon, eddig leginkább a nagyobb vízi szárnyas telepeken azonosították, de felbukkant már háztáji gazdaságban is.

Szerző
Témák
madárinfluenza