Ismét járható az M5-ös Inárcsnál

Ismét zavartalanul haladhat a forgalom az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán Inárcs térségében, ahol péntek délelőtt két baleset is történt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

 A rendőrség és a megyei katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint az autópálya 31-es kilométerénél személyautók ütköztek össze - ebben a balesetben egy ember megsérült -, majd a 36-os kilométernél három kamion karambolozott. Az ütközés következtében a középső kamion sofőrje a járműbe szorult, őt a dabasi és a monori tűzoltók szabadították ki.

Szerző

Diáklányokat molesztált - Börtönbe megy a nyíregyházi tanár

Publikálás dátuma
2016.12.16. 14:16
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Három év börtönre ítélte a diáklányokat molesztáló kollégiumi nevelőtanárt a Nyíregyházi Törvényszék - közölte a bíróság sajtószóvivője pénteken.

Toma Attila bíró tájékoztatása szerint a másodfokú tanács a nevelőt négyrendbeli, kiskorú veszélyeztetésének büntette miatt három évre eltiltotta a közügyektől is. A törvényszék az ügyben az elsőfokú bíróság korábbi, két év felfüggesztett szabadságvesztés büntetését súlyosította, álláspontja szerint a "büntetés általános célja kizárólag a végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásával érhető el" - írta közleményében a szóvivő.

A vádirat szerint a férfi egy nyíregyházi szakközépiskola kollégiumában nevelőtanárként dolgozott, és az intézeti szabályzatot megszegve rendszeresen bejárt a diáklányok lakrészébe. Benézett a mosdóba, zuhanyozóba, kopogtatás nélkül különböző ürüggyel benyitott a lányok szobájába is.

A férfi 2010 óta a kollégiumban lakó lányok közül többet molesztált, akik nem merték nyíltan visszautasítani közeledését, mert attól tartottak, hogy a többi tanár előtt rossz színben tünteti fel őket és kikerülhetnek a kollégiumból. A diáklányok végül többször jelezték a történteket a többi kollégiumi nevelőnek, akik azonban féltették az állásukat, így nem tették meg a szükséges intézkedéseket - olvasható a közleményben.

Szerző

Prostikat futtatott egy magyar pár Bécsben

Bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség egy 48 éves férfi és egy 27 éves nő ellen, akik négy bordélyházat tartottak fenn Ausztriában - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség helyettes vezetője pénteken.

Sziliné Séber Anita ismertette: a vádlottak 2009 óta álltak közelebbi kapcsolatban, a nő ekkor prostituáltként dolgozott Ausztriában. A későbbiekben elhatározták, hogy közösen üzemeltetnek bordélyházat Bécsben, hogy így jussanak jövedelemhez, és kölcsönből el is indították a vállalkozást.

Négy úgynevezett stúdiót üzemeltettek, amelyeknek mind a személyi, mind a tárgyi feltételeit ők biztosították. Kezdetben a nő és annak testvére is dolgozott prostituáltként, később a pár Nógrád megyéből és Magyarország más megyéiből felkutatott nőket foglalkoztatott. 

A négy bordélyházban 2010 és 2015 között mintegy ötven magyar nő dolgozott. Keresetük 50 százalékát át kellett adniuk a vádlottaknak, ezen felül fejenként napi 10 eurót kellett fizetniük azért, hogy a bordélyházakban lakhattak, havi 20 eurót az internet használatáért, továbbá maguknak kellett fizetniük az Ausztriába történő bejelentkezéssel, orvosi vizsgálattal kapcsolatos kiadásokat, valamint az ügyfelek megszerzése érdekében feladott hirdetések díjait is.

A vádlottak a szexuális szolgáltatások árait is pontosan meghatározták, a bevételekkel a prostituáltaknak napi szinten el kellett számolniuk, arról nyilvántartást kellett vezetniük. A bordélyházakat kamerával szerelték fel, és folyamatosan figyelték a nők tevékenységét. Egy-egy prostituált keresetéből havi szinten 3000-4000 euró bevételre tettek szert.

A főügyészhelyettes közölte: a Pásztói Járási Ügyészség a korábban előzetes letartóztatásban, jelenleg szabadlábon lévő vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és a bűncselekményből származó vagyon - három gépkocsi, ékszerek és több mint hétmillió forint - elkobzását indítványozta vádiratában.

Szerző