Előfizetés

Kálmán Olga elhagyja az ATV-t

Publikálás dátuma
2016.12.17. 20:21
Forrás: Kálmán Olga/Facebook
Az Index információi szerint Kálmán Olga, az ATV műsorvezetője felmondott munkahelyén és januártól már a HírTV-n folytatja. A portálnak Németh Szilárd, az ATV vezérigazgató-helyettese/hírigazgatója megerősítette az értesülést, azt annyiban módosítva, hogy az Egyenes beszéd műsorvezetője nem januártól, hanem február 15-től igazol át a másik médiumhoz.

A felmondás okairól nem kívánt nyilatkozni, csak annyit árult el, hogy civilizált körülmények között váltak egy egymástól. Az Egyenes beszéd, aminek Kálmán Olga volt a műsorvezetője, folytatódik, hétfőtől péntekig lesz látható, és Németh Szilárd szerint nagyszerű műsorvezetőt találnak hozzá.

Az Index Kálmán Olgát is megkereste az ügyben, ő egyelőre nem kívánt a fentiekhez hozzátenni semmi továbbit. A portál információi szerint a csatorna emblematikus arca a cég karácsonyi bulija után mondott fel, és mivel kész helyzet elé állította munkaadóit, egyértelmű, hogy a HírTV-vel már régebb óta tárgyalt.

Fidesz- Csökken a tábor

Publikálás dátuma
2016.12.17. 19:24
"Ha olyan maradna, mint amilyen" - egy ország vezetője programjának nem tűnik valami nagyívűnek - Forrás: Fidesz/Facebook
A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, december 9 és 14 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága két százalékponttal csökkent és 25 százalék, az MSZP, a Jobbik tábora is változatlan maradt 12, és 11 százalék, valamint a Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága immár negyedik hónapja 1 százalék. 
"Ha olyan maradna, mint amilyen" - egy ország vezetője programjának nem tűnik valami nagyívűnek - Forrás: Fidesz/Facebook

"Ha olyan maradna, mint amilyen" - egy ország vezetője programjának nem tűnik valami nagyívűnek - Forrás: Fidesz/Facebook

A kutatás adatai szerint a Fidesz szavazóinak száma a népszavazási kampány kezdete óta folyamatosan növekedett, ám ebben a hónapban csökkent két százalékpontot, így a párt támogatottsága 25 százalék. A támogatók aktivitása ugyanakkor ebben a hónapban némileg növekedett.

Az MSZP támogatottsága már negyedik hónapja változatlan, továbbra is 12 százalék. A párt szavazói a kampány lecsengésével ismét meglehetősen aktívak. A Jobbik támogatóinak száma szintén negyedik hónapja változatlan, 11 százalék. A párt támogatóinak aktivitása továbbra is alacsony.

A többi párt megítélése minimálisan változott. Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan továbbra is 3 százalékon áll. A DK támogatóinak száma most egy százalékpontot csökkenve újra 3 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban elérte az 1 százalékot, és negyedjére ez sikerült a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak is. A Párbeszéd és a MLP támogatóinak az aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

A kvótanépszavazási kampány felrázta a szavazókat, azonban a Fidesz támogatottságának csökkenésével a bizonytalanok tábora növekedésnek indult, 43 százalék. A múlt hónapban úgy tűnt, hogy a Fidesz a belengetett nyugdíj és fizetésemelési programjával folytatja a menetelését, ám ez a lendület, könnyen lehet, hogy a PISA eredmények megérkezésével megtörni látszik. Hogy ez a változás trendszerű lesz-e a következő hónapokban fog kiderülni. Most egyelőre úgy tűnik, hogy a Fidesztől lecsorgó szavazókat senki sem tudja megszólítani, és ők pártpreferenciával nem rendelkezőkké válnak.

Indul a síszezon a Mátrában

Publikálás dátuma
2016.12.17. 18:31

A Mátraszentistváni Sípark december 17-én nyitotta meg kapuit, a területet örömmel birtokba vevőkről Komka Péter, az MTI fotósa készített felvételeket.