Becsalogatta a kislányt a házába

Publikálás dátuma
2016.12.18. 16:05
MTI Fotók: Mihádák Zoltán
Rendőrök kísérték a Budapest Környéki Törvényszékre azt a 66 éves ceglédi férfit, akit egy hétéves kislány molesztálásával gyanúsítanak. A kislány a húgáért ment az óvodába, de útközben a férfi becsalogatta a gyereket házába. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a nyugdíjast. 

Szerző

Aleppó és Varsó - Szolidaritásukat mutatták a magyarok

Publikálás dátuma
2016.12.18. 15:04
Forrás: Kettős Mérce/Facebook
Óránként jönnek a hírek arról, hogy Aleppóban civileket mészárolnak le, lőnek le, bombáznak porig. Folyamatosan jönnek az utolsó kétségbeesett Facebook és twitter üzeneteket a helyi civilektől, akik csak élni akarnak. Demonstrációnkkal szeretnénk üzenetet küldeni az aleppóiaknak, hogy halljuk őket és velük vagyunk - írták a mai demonstrációra szóló felhívásukban a Kettős Mérce Facebook-oldalán.  

A vasárnap délután 15 órakor kezdődő, az aleppói mészárlás áldozataival, a még mindig ott rettegő civilekkel való szolidaritás kimutatása mellett a demonstrációval Oroszország kormányára is nyomást kívánnak gyakorolni, hogy fejezezze be az illegitim és gyilkos Asszad rezsim támogatását, a nemzetközi közösség pedig ne nézze ezt tétlenül csöndben!  Gyere ki te is, állj ki Aleppó mellett, ne törődj bele a hallgatásba, mutassuk meg, hogy nem lehet a XXI. században ártatlan embereket csöndben, következmények nélkül megölni - így a felhívás. A helyszínen beszédet mondtak magyar, iráni, szír és orosz aktivisták.

De a szíriai pokolban rekedtek mellett a magyarok közül többen most tartják alkalmasnak az időt megmutatni: valóban létezik a barátság, a testvéri érzület a lengyel néppel, annak szabadságszerető- és követelő tagjaival, ezért 16 órától a Lengyel Nagykövetség előtt is kezdődött demonstáció. 

Fotó: Népszava/Molnár Ádám

Fotó: Népszava/Molnár Ádám

Szerző

Heti balhé az ORÖ-ben

Publikálás dátuma
2016.12.18. 14:55
Ismét határozatképtelen volt a roma önkormányzat FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM
Határozatképtelenség miatt elmaradt az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vasárnap délelőttre összehívott rendkívüli közgyűlése.

Balogh János, az ORÖ elnöke közölte, hogy a testület 47 tagja közül csupán 5-en jelentek meg, így a testület határozatképtelen. A határozatképességhez 24 képviselő jelenlétére lett volna szükség. A rendkívüli közgyűlést 12 képviselő kezdeményezte, és a tervezett napirendi pontok között szerepelt az ORÖ hivatalvezetőjének a leváltása, valamint a Balogh János elleni fegyelmi eljárás indítványozása.

Az ülés összehívását kezdeményező egyik ORÖ-képviselő, Vajda László azt mondta: a jelenlegi hivatalvezető, Cserháti Tiborné támogatja "a sorozatos törvénytelenségeket", ezért vissza kívánják hívni a tisztségből. Balogh János elnök esetében pedig a méltatlanság kimondását kívánják elérni. Februári megválasztását követően "sorozatban" követett el törvénytelenségeket a jelenlegi elnök - fogalmazott Vajda, hozzátéve: a jelenlegi vezetés a többséget úgy tudja biztosítani, hogy képviselőket vásárol meg. Az ORÖ minderre reagálva azt közölte: vasárnap "ismét bebizonyosodott, hogy azok a politikai szélhámosok és támogatóik, akik az önkormányzat egységének megbontásán dolgoznak, és egyéni ambícióik kiéléseként hatalmi játszmák terepének tekintik a hazai cigányság legjelentősebb érdekvédelmi fórumát, nem bírnak jelentős támogatással a közgyűlésben". 

Megírtuk: a botránysorozat oka alapvetően az, hogy a még mindig Farkas Flórián miniszterelnöki biztoshoz köthető szervezet korábbi vezetéséről még mindig újabb és újabb, bűncselekménygyanús hírek látnak napvilágot, de az ORÖ tovább görgeti maga előtt irtózatos tartozásait. Az már rég ismert, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának 1, 6 milliárd forinttal tartoznak, de a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumok szerint az ORÖ-nek 527 millió forintot kell törlesztenie minisztériumoknak, különböző cégeknek és ügyvédi irodáknak is. Ez pedig azt jelenti, hogy a nemzetiségi önkormányzat tartozása mára meghaladja a 2,1 milliárd forintot, míg kasszája üres.

Szerző