Előfizetés

Nekiment Kálmán Olgának a közösségi portálon az ATV tulajdonosa

Publikálás dátuma
2016.12.19. 15:51
Forrás: Hit Gyülekezete/Facebook
"...a kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapuló emberi viszonyt és hatékony együttműködést a műsorvezetőnő olyan stílusban és módon rúgta fel egyoldalúan, ami közgondolkodásra befolyással bíró személyhez méltatlan. Az őt több mint egy évtizedig kiemelt megbecsülésben részesítő és sztároló munkaadója számára pedig megalázó és kártékony" - írja egyebek mellett Facebook-bejegyzésében Németh Sándor, az ATV tulajdonosa, a HIT Gyülekezete vezetője.  

A megdöbbenés másik oka - folytatja Németh a  posztban -  az, hogy Kálmán Olga a Hír TV-hez való szerződésével - akarva-akaratlanul - Simicska és szövetségesei Orbán Viktor elleni vendettájának ( kiemelés tőlem - a szerk.) központi szereplőjeként kínálta fel magát, amiről egy híres salamoni mondás jut eszembe: “Kóbor kutya fülét ragadja meg, aki felháborodik a perpatvaron, amely őt nem illeti.” De ehhez már sem a Hit Gyülekezetének, sem pedig az ATV-nek sincs semmi köze. Az elmúlt napok eseményeiből világosan megértettem: a Simicska-rendszer jobb- és balirányú helyezkedésének és manőverezésének útjában állunk. Szeretném Simicska úr tudomására hozni, hogy kemény fába vágta a fejszéjét.

Mint szombaton az Index információi alapján megírtuk, Kálmán Olga, az ATV műsorvezetője felmondott munkahelyén és januártól már a HírTV-n folytatja. A portálnak Németh Szilárd, az ATV vezérigazgató-helyettese/hírigazgatója ( Németh Sándor fia) megerősítette az értesülést, azt annyiban módosítva, hogy az Egyenes beszéd műsorvezetője nem januártól, hanem február 15-től igazol át a másik médiumhoz. A felmondás okairól nem kívánt nyilatkozni, de ő azt mondta, hogy civilizált körülmények között váltak egy egymástól.

Az Egyenes beszéd, aminek Kálmán Olga volt a műsorvezetője, folytatódik, hétfőtől péntekig lesz látható, és Németh Szilárd szerint nagyszerű műsorvezetőt találnak hozzá.  Az Index Kálmán Olgát is megkereste az ügyben, ő egyelőre nem kívánt a fentiekhez hozzátenni semmi továbbit. A portál információi szerint a csatorna emblematikus arca a cég karácsonyi bulija után mondott fel, és mivel kész helyzet elé állította munkaadóit, egyértelmű, hogy a HírTV-vel már régebb óta tárgyalt.

A történtek után a Vajna TV (leánykori nevén TV2) jól idomított harci eb módjára nekiment Kálmánnak, a tudósítás alatt ( náluk is megszólalt Németh Sándor) a szalagcímben azt írták, hogy a műsorvezető anyagi érdekből, milliókért vált: Simicska 4 miliós igazolása? A kormánymédia többi tagja sem volt rest, a Lokál ezzel a címmel jelent meg: Nem hozta a nézettséget a havi négymillióért váltó Kálmán Olga. Az Origo szerint Nem Kálmán Olga hozza a nézettséget. A 888.hu azt kérdezte: Kálmán Olga nem is akkora májer? A Magyar Idők pedig ezt: Simicska balról előzi a Hit Gyüli televízióját? A Ripost: Simicska duplázott. Havi 4 millióért szerezte meg Kálmán Olgát? Tiszta Amerika

Kálmán Olga távozásának hírével egy időben derült ki: megszűnik az ATV egy másik műsora, a Szabad szemmel. Mészáros Antónia, a háttérműsor arca marad a csatornánál.

Megint drágulnak az üzemanyagok

Publikálás dátuma
2016.12.19. 15:36
Népszava fotó
Emeli bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI. Az emeléssel a benzin átlagára 364 forintra, a gázolajé 379 forintra nő.

Legutóbb múlt pénteken változott az üzemanyagok ára, akkor a 95-ös benzin és a gázolaj ára is bruttó 3 forinttal emelkedett.

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Kun-Mediátor - Jó hírt közölt a károsultakkal az MNB

Nem éri anyagi hátrány a Kun-Mediátor Kft. volt befektetőit követelésük érvényesítése során a jegybank által kiszabott piacfelügyeleti bírság miatt - hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

Sajtóhírekre reagálva az MNB közleményében felidézte: már tavaly augusztusban felhívták a figyelmet arra, hogy a csődtörvény szerint a károsultak kifizetése a felszámolás során megelőzi a jegybank által kiszabott piacfelügyeleti bírság teljesítését.

A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény szerint a nem vállalkozásuk keretében eljáró magánszemélyek anyagi követeléseit időben korábban kell teljesíteni, mint azokét az intézményekét, amelyek adók módjára történő köztartozásokat kívánnak érvényesíteni a felszámolás során. Az MNB kiemelte: a jegybank által jogerősen kiszabott, be nem fizetett bírságok az adók módjára behajtandó köztartozások körébe tartoznak.

Az ügyben több sértett feljelentése után 2015 áprilisában indult büntetőeljárás, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában nem jutottak hozzá a befektetésükhöz. A feltételezett elkövető addigra külföldre szökött, ezért ellene európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A Bróker Marcsiként emlegetett nőt a Karib-tengeri Belize-ben fogták el a helyi hatóságok, onnan múlt kedden hozták vissza Magyarországra a 62 éves karcagi asszonyt.