Mikulás - kampányüzemmódban

Rég letettünk arról, hogy megfelelően erős jelzőkkel illessük azt a fajta elvadult politikai pedofíliát, melynek legújabb példáját a Vastagbőr szúrta ki. A fideszes Kocsis Máté vezette VIII. kerület új dimenzióba emelte a Mikulást. A hivatalos portál képes beszámolót közölt arról, hogy az óvodákba a fideszes képviselők is elkísérték a Télapót. Mit elkísérték?! A biodíszlet avítt öregúr helyett egyenesen ők osztották a csomagokat. A színvonalas, fordulatos riportban ilyeneket olvashatunk.

„A kerületi bölcsődékben és óvodákban kitörő örömmel fogadták a meglepetéseket. A vidám hangulatú látogatásokon a kicsik az önkormányzat által felajánlott csomagokat nagy örömmel vették át.” A Százados úti oviban Sára Botond alpolgármester lakossági fórumozott is kicsit: „Hamarosan átköltözhetnek az új óvodába, jövőre már oda megy a Mikulás, ugyanis zajlik az építkezés, a korábbi játszóudvar helyén egy új, 6 csoportos, modern óvodaépület létesül”.

Másutt: „Kaiser Józsefet az ovisok dalokkal és versekkel köszöntötték...” Balogh István Szilvesztertől „a gyerekek csillogó szemekkel vették át az ajándékokat, amiket verssel és énekkel köszöntek meg”. „Nagy örömmel fogadták az ovisok a nagyszakállút és Szilágyi Demetert...” Guzs Gyulától „a gyerekek nagy örömmel vették át a csomagokat”. Megint odébb: Vörös Tamás adta át a kicsiknek az ajándékcsomagokat, „akik versmondással hálálták meg...”.

De végtére annak is örülhetünk, hogy az oviban kampányoló fideszesek a csomagokat csak adták és nem eladták a gyerekeknek.

Szerző

Nagy szükség van rá - Ételt oszt az Ökumenikus Segélyszervezet

Publikálás dátuma
2016.12.19. 16:56
MTI Fotó: Kovács Attila
Napi ezer adag meleg ételt oszt ki Csepelen az Ökumenikus Segélyszervezet, a hagyományos adventi-karácsonyi "szeretetvendégségbe" hétfőtől péntekig várják a rászorulókat - közölte a segélyszervezet.

A hajléktalanoknak, rossz szociális körülmények között élő családoknak a segélyszervezet munkatársai, támogatói és önkéntesek osztják ki a Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. által készített ételadagokat. A menü töltött káposzta tejföllel, kolbásszal és kenyérrel, valamint tea, szaloncukor és gyümölcs - írták a közleményben. A közlemény szerint a fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet "szeretet.éhség." országos adventi pénzadomány-gyűjtéséhez.

Szerző

Hazamentek a debreceni négyes ikrek

Publikálás dátuma
2016.12.19. 16:48
MTI Fotók: Czeglédi Zsolt
Hazamehettek a debreceni négyes ikrek hétfőn a helyi szülészeti klinikáról: az 1600-1800 gramm közötti súllyal született babák világra jöttük óta egy-egy kilogrammal gyarapodtak - tájékoztatott Balla György professzor, neonatológus, a gyermekgyógyászati intézet igazgatója a csecsemőket búcsúztató sajtóeseményen.

Boglárka, Jázmin, Flóra és István november 24-én születtek tervezett császármetszéssel, öt nappal a terhesség 33. hetének betöltését követően, rövid időre inkubátorba kerültek, majd hétfőig az újszülött osztályon látták el őket. Valamennyi baba szépen fejlődik, édesanyjukkal együtt egészségesen hagyják el a klinikát - tette hozzá a professzor megjegyezve, hogy az édesapának nem lesz szokatlan a nagy család, ugyanis harminc évvel ezelőtt testvéreivel maga is négyes ikerként született.

A Boda-családban innentől minden nap karácsony lesz - utalt a nagycsalád örömére a babákat világra segítő Póka Róbert professzor, a szülészeti klinika igazgatja, aki 30 évvel ezelőtt tagja volt annak az orvoscsoportnak is, aki az édesapát és testvéreit a világra segítette. Érdekességként megemlítette, hogy hétfőn két hármas ikret is otthonukba bocsátanak: a debreceni klinikán a négyes ikrek mellett az idén további tizenöt hármas ikerpár is született.

Az édesapa, Boda István debreceni családi vállalkozó és felesége, Boda Beáta informatikus örömmel mutatták meg a sajtónak az új családtagokat, akiket - mint mondták - az első este ketten látnak el otthon, de utána számítanak a család segítségére. Az egypetéjű két kisebbik lányt még ők maguk is nehezen tudják megkülönböztetni, valamivel könnyebb dolguk van a kétpetéjű ikerpárral - mondták. Az MTI érdeklődésére, miszerint terveznek-e több gyereket, az édesapa annyit mondott: "most el leszünk foglalva az ikrekkel, de majd meglátjuk".

Szerző