Előfizetés

Halálos buszbaleset az M3-ason - Életveszélyben van a súlyosan sérült nő

Publikálás dátuma
2016.12.20. 13:05
MTI Fotók: Vajda János
Válságos állapotú beteget szállítottak át a miskolci megyei kórházba Egerből az M3-as autópályán szombat éjjel történt buszbaleset sérültjei közül.

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgatója kedden az MTI-nek elmondta, hogy a középkorú nőt romló központi idegrendszeri tünetekkel vették át.

A sérültet a kórház központi aneszteziológiai és intenzív osztályán kezelik. "Jelenlegi állapota súlyos, életveszélyes, válságos" - hangsúlyozta Csiba Gábor.

Emlékeztetett arra, hogy korábban a megyei kórházban ápolt két súlyos, életveszélyes állapotban lévő sérült közül az egyiknek olyan súlyos kísérő betegsége volt, hogy az életét már nem tudták megmenteni. A másik életveszélyes sérült állapota stabilizálódott, jelenleg a traumatológiai osztályon ápolják - tette hozzá.

A főigazgató arról is beszámolt, hogy emellett a traumatológiai osztályon kezelt sérültek közül kettő állapota stabil, a héten várhatóan haza mehetnek. A szombat éjjel történt buszbalesetnek már négy halálos áldozata van. Az emeletes busz szombaton éjfél előtt borult fel az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán, a 133-as kilométernél az ónos eső miatt eljegesedett úton. A baleset után további autók rohantak előbb a felborult járműnek, majd egymásnak. Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött, ezek között magyar, román és ukrán is volt.

A felborult busz a debreceni Grand Tours utazási iroda járműve volt, amely a bécsi adventi vásárra szervezett útról szállította haza az utasokat. A buszon nyolcvanegyen utaztak, az összes sérült közülük került ki. A sérülteket Egerbe, Miskolcra és Debrecenbe szállították kórházba.

Bíróság elé állítják Horváth Anna alpolgármestert

Befolyással való üzérkedés és pénzmosás gyanújával bíróság elé állítja Horváth Anna kolozsvári alpolgármestert a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) - közölte kedden a vádhatóság.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusa a vádemelés után is hatósági felügyelet alatt marad: továbbra sem láthatja el alpolgármesteri teendőit, csak ügyészi engedéllyel hagyhatja el az országot, és nem kommunikálhat az ügy szereplőivel.

A DNA Fodor Zsolt kolozsvári üzletember ellen is vádat emelt: őt befolyás vásárlásával és pénzmosással gyanúsítják. A DNA szerint az alpolgármester hatvan fesztiválbérletet fogadott el a júniusi választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára Fodor Zsolttól, cserében pedig megsürgette számára a városházán egy építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását. A két zenei fesztiválra szóló belépők összértékét 20 ezer lejre (1,4 millió forint) becsüli a vádhatóság.

A törvényesség látszatának fenntartása érdekében a vádlottak megállapodtak abban, hogy Fodor Zsolt egyik cége támogatási szerződést köt egy Horváth Anna által megnevezendő céggel - olvasható a DNA közleményében. A vádhatóság biztosítékként zár alá helyezett egy Horváth Anna tulajdonában lévő ingatlant.

Az alpolgármester ellen október 11-én indult bűnvádi eljárás, azóta hatósági felügyelet alatt áll. A kényszerintézkedés meghosszabbításakor, december elején Horváth Anna közösségi oldalán közölte: nem feljelentés, hanem "februárban kezdődött teljes körű nemzetbiztonsági megfigyelése" alapján, a "lehallgatások értelmezései ürügyén" indult ellene ügyészségi eljárás.

A bűnvádi eljárás megindulásának hírére "értetlenségének" adott hangot az RMDSZ, amely - Kelemen Hunor, a szövetség elnöke által aláírt - állásfoglalásában szolidaritásáról biztosította Horváth Annát, hozzátéve, hogy bízik benne és kiáll mellette. "Egy olyan politikusról van szó, aki hosszú éveken keresztül a közösség érdekében törvényesen és tisztességesen végezte munkáját" - szögezte le októberi állásfoglalásában az RMDSZ.

Még az ütközés előtt meghalt a sofőr a Váci úton - Fotók

Publikálás dátuma
2016.12.19. 20:45
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Budapesten, a Váci úton délután történt a tragikus baleset, amikor két szemályautó ütközött, majd az egyik jármű egy hirdetőoszlopnak csapódott. Ennek az autónak a vezetője még azelőtt meghalt, mielőtt a baleset bekövetkezett.