Mindenkinek joga van a család szeretetéhez

A Kézenfogva Alapítvány nevelőszülői díjat alapított azért, hogy elismerje és felhívja a figyelmet azon nevelőszülőkre, akik nagy terhet jelentő feladataik mellett vállalják azoknak a fogyatékos gyerekeknek a nevelését is, akikről eredeti családjuk valami miatt nem tud gondoskodni.

A idei három díjazott nevelőszülőt külön zsűri választotta ki az 54 fogyatékos gyermeket nevelő nevelőszülő jelölt közül.

Ez évi díjazottak:

Kovács Sándorné - Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat

Szűcs Edit - Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Máltai Családok Háza Nevelőszülői Hálózat

Weeber Tiborné - Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Máltai Családok Háza Nevelőszülői Hálózat

Weeber Tiborné 2007 óta nevelőszülő, aki három Down-szindrómás gyermeket nevel hét saját gyermeke mellett. Tudatos feladatvállalás, szakmai felkészültség, társadalmi edukáció, nyitottság, példaadás jellemzi munkáját. Megtestesíti mindazt, amiért a díjat alapítottuk. Nem munkaként, hanem hivatásként éli meg a család nélküli, fogyatékos gyermekek felkarolását. Mindezt örömmel és könnyedén teszi, ebben egész családja egy emberként áll mellé. A gyermekekért a végsőkig küzd, motivációja az irántuk érzett szeretet.

Down-dadaként segíti sorstársait, részt vesz különböző, az elfogadást segítő rendezvényeken, ellátogat olyan várandós családokhoz, ahol fogyatékos babát várnak, ezáltal segíti a rájuk váró élet elfogadását, illetve az arra való felkészülést. Ösztönzésére gyermekei is aktívan részt vettek felvilágosító-érzékenyítő kampányok megszervezésében, megvalósításában.

Szerző

Kórházi holttest - Orvos nem hibázott

Hajléktalan volt az a nő, akit a dél-pesti kórház egyik nyilvános mosdójában találtak holtan egy belülről elreteszelt fülkében. November 27-én a takarítónő talált rá a halott asszonyra.

A nő több krónikus betegségben szenvedett, halálát szívelégtelenség okozta. A kórházban többször kezelték, de halálakor nem állt kezelés alatt, ezért az orvosi hibát kizárta az intézmény.

A Jahn Ferenc kórház belső vizsgálata azt állapította meg, hogy az asszony legkorábban november 25-én, a munkaidő lejárta után zárkózott be a fülkébe, és azután halt meg, vagyis körülbelül két napig lehetett ott.

A haláleset után a kórházban átalakították a nyilvános vécéket, úgy, hogy egyik se legyen teljesen zárt, a fülkékbe alulról be lehessen látni, és az ajtókat kívülről ki lehessen nyitni.

Szerző

Tarolt a Telenor a CSR Hungary díjátadón

Publikálás dátuma
2016.12.22. 06:18
Vécsei Gábor, a Telenor Magyarország vezető vállalati felelősségvállalás szakértője és Szent-Ivány Ágnes, CSR Hungary Díj 2016 B
Négy kategóriában is megkapta a Telenor a rangos elismerésnek számító CSR Hungary, más néven a Magyar Üzleti Felelősség 2016 díjat. Így bekerült azon sikeres nagyvállalatok közé, amelyek felelős vállalati tevékenységükkel példamutatók lehetnek minden cég számára.

Idén „Fenntartható nagyvállalat” és „Környezet – Zöld kiválóság” kategóriában egyedüli díjazottként ismerték el a Telenor munkásságát, valamint a Kórházsuli programmal a „Felelős együttműködés”, és a Biztonságos Internet oktatás programmal a „Közös felelősség – Közös ügyek” kategóriában is a díjazottak közé került a mobilszolgáltató.

A biztonságos internetezés oktatása a Telenor digitális oktatási programja, a Hipersuli indulásával egy időben vált rendkívül fontossá, hogy minél több tanuló tudatosan, a veszélyeket elkerülve internetezhessen. A TudatosNetnek elnevezett tananyagot a Telenor csaknem 1100 önkéntes munkatársa segítségével adta át a programban részt vevő diákoknak, így a közelmúltban 50 iskola 5500 diákját tudták személyesen is elérni. A Hipersuli oldalán is megtalálható oktatóanyaghoz bárki szabadon hozzáfér, így további több ezer diákhoz jutott már el.

A Telenor 2015 novembere óta a szintén díjazott Kórházsuli programot is támogatja, melynek fő célja, hogy a tartósan kórházi ápolásra szoruló gyermekek oktatását innovatív módon, digitális eszközökkel és mobilinternettel segítse. A program keretén belül a kórházpedagógusok és középiskolások táblagépekkel látogatják meg a beteg gyerekeket, akik ezen eszközök segítségével, a Kórházsuli rendszerében kidolgozott felületen tanulhatnak. A tananyagot önkéntes gimnazisták dolgozzák ki számukra személyre szabottan. A program további előnye, hogy a középiskolában kötelezően elvégzendő 50 órás iskolai közösségi szolgálat keretein belül is csatlakozhatnak önkéntes diákok. A Telenor és a Kórházsuli együttműködése jövőre is folytatódik, sőt országosan is elérhetővé válik.

Szerző