Előfizetés

Pilótahiba okozta a gödöllői balesetet

A gödöllői repülőgép-balesetben a pilóták hibáztak, nem tartották be a vonatkozó szabályokat, ezért ütköztek össze és zuhantak le – értesült a Magyar Idők. A balesetben négyen vesztették életüket. 

Mint megírtuk, szeptember 18-án két kisrepülőgép ütközött össze és zuhant le Gödöllő és Isaszeg között: egy Cessna 182-es, amely ejtőernyősök ugratásából tért vissza éppen a gödöllői reptérre, és egy sétarepülésre induló Piper-28-as. A pilóták több szabályt is megsértettek, például nem tartották be az úgynevezett VMC, vagyis „látás utáni időjárási kondícióknak” megfelelő repülési szabályokat.

A tanúvallomásokból derült ki, hogy a sétarepülést végző gép pilótájának ugyan volt megfelelő vizsgája, azonban nem volt engedélye az utasok szállítására és más kereskedelmi pilótatevékenységre.

Jelenleg zajlik egy másik vizsgálat, melyet a Közlekedésbiztonsági Szervezet folytat, ennek célja, hogy szakmai értékelést adjon a felelősségek megállapítása nélkül. Az eljárás kiterjed például a repülőtér működésének szabályosságára, és lezárultakor szakmai ajánlásokat tartalmaz majd.

Előzetesben a soproni emberölés gyanúsítottjai - Videó

Jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Járásbíróság csütörtökön a soproni emberölés két gyanúsítottját - közölte Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján közölte: a 25 és 33 éves arlói férfiak beismerték, hogy december 10-én az esti órákban kifeszítették a sértett lakókocsijának ajtaját, és elkezdték összeszedni az ott talált ruhaneműt.  Ekkor megérkezett az 58 éves férfi sértett, kérdőre vonta a gyanúsítottakat, akik ezután bántalmazták. A férfi belehalt sérüléseibe.

A rendőrségre december 13-án érkezett bejelentés a halott férfiról. Máté Kinga tájékoztatása szerint a sértett és a gyanúsítottak ismerték egymást.

Ehhez már tényleg pofa kell! - Babakocsiból lopott (videó)

Publikálás dátuma
2016.12.22. 18:04
FOTÓ: police.hu
Keresi a rendőrség azt a férfit, aki egy VI. kerületi sportboltban egy babakocsi csomagtartójából táskát lopott - olvasható a rendőrség honlapján.

Az elkövetőről a bolt biztonsági kamerája felvételeket készített, ahol jól látszik, ahogy a férfi a babakocsi mellé lép, leguggol, és kiemeli a táskát.

A VI. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a fotón, és a videón látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-461-8141 telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ”Telefontanú” zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, illetve írjon a 06rk@budapest.police.hu e-mail címre.