Kiderült, miért nem vették le Pharaon ujjlenyomatát

Publikálás dátuma
2016.12.23. 10:25
Ghaith Pharaon
Megsérülhettek Ghaith Pharaon ujjain a barázdák, ezért nem tudták levenni ujjlenyomatait a Bevándorlási- és Állampolgársági Hivatal emberei - derült ki Pintér Sándor belügyminiszter ellenzéki képviselőknek küldött válaszából.

Pintér Demeter Márta, Mesterházy Attila és Harangozó Tamás közösen beadott kérdéseire válaszolt a Pharaon-üggyel kapcsolatban, a dokumentumot a parlament honlapján tették közzé - szúrta ki a hvg.hu.

A válaszból kiderült, hogy Ghaith Pharaon eddig ötször járt Magyarországon, mindig a ferihegyi repülőtéren keresztül érkezett. Pintér Sándor azt is írta, hogy nem tudtak róla, hogy Pharaon kapott-e vízumot Franciaországban, pontosabban a körözött bűnöző nem beszélt tájékoztatta erről a magyar hatóságokat.

Fény derült a hiányzó ujjlenyomatokkal kapcsolatos rejtélyre is, melynek kapcsán Lázár János árulta el, hogy neki sincs levehető ujjlenyomata egy betegség miatt, így lehet, hogy a szaúdi milliárdos is ebben a rendellenességben "szenved". Pintér a levélben arról tájékoztatott, hogy "a BÁH regionális igazgatósága megkísérelte levenni az ujjnyomatot, amely azonban a barázdák nagymértékű sérülései miatt nem volt alkalmas az azonosításra". Ez egyébként 2015 március 2-án történt.

Pintér Sándor egy táblázatot is küldött az ellenzéki képviselők azon kérdésére, hogy hány tartózkodási engedélyt bocsátottak ki 2010-t ől kezdődően jordán, libanoni, szaúd-arábiai, szír, iraki és emirátusokbeli állampolgárok számára és ezeket mely magyar külképviseleteken nyújtották be. 

A dokumentumot ide kattintva nézheti meg!

Szerző

Fenyőfát és élelmiszer osztott a karitász - Fotók!

Publikálás dátuma
2016.12.23. 10:14
Mádl Dalma, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök özvegye
A Katolikus Karitász karácsony közeledtével az ország több pontján szervezett adománygyűjtéseket és - átadásokat. A napokban Budapesten 250 rászoruló családnak osztottak élelmiszercsomagot és fenyőfát – írta a Magyar Kurir honlapján. 

Több ezer ember küzd országszerte napi megélhetési gondokkal. Számukra az ünnepnapok sem könnyebbek, ezért a Katolikus Karitász karácsony környékén igyekszik minél több nehéz helyzetben élő embernek segítséget nyújtani.

Mádl Dalma, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök özvegye

Mádl Dalma, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök özvegye

A Szent Erzsébet Karitász Központ 250 rászoruló családnak adott élelmiszercsomagot és fenyőfát Budapesten, az adományt a szervezet VIII. kerületi, Lujza utca 27. szám alatti osztóhelyén vehették át a családok. A csomagokba liszt, cukor, olaj, rizs, tészta, konzervek és szaloncukor került. Az átadáson jelen volt Écsy Gábor, a Szent Erzsébet Karitász Központ igazgatója is.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Soltész Miklós és Écsy Gábor.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Soltész Miklós és Écsy Gábor.

Szerző

Rejtélyes cégnek fizetett ötszörös árat az állam egy mélygarázsért

Publikálás dátuma
2016.12.23. 09:31
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Egy rejtélyes luxemburgi tulajdonú magáncég körülbelül ötszörös áron adta tovább a magyar államnak a budapesti Pollack Mihály téri mélygarázst, mint amennyiért maga hozzájutott - írta a Magyar Nemzet. A "szerencsés" vállalkozásnak a lap szerint 700 milliójába, az államnak (a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek) viszont már 3,65 milliárd forintba került a létesítmény.

A cikk szerint a Tállya Hotel Invest nevű cég (ennek a többségi tulajdonosa egy luxemburgi társaság) idén februárban vette meg az előző tulajdonostól a Nemzeti Múzeum mögött lévő mélygarázst 700 millióért, az MNV-nek viszont 3,65 milliárdért adták tovább. Eszerint kevesebb mint egy év alatt majdnem 3 milliárd forintot keresett a cég, ami mögött pontosan nem tudni, ki állhat.

A lap emlékeztet, hogy közben persze meg is nőtt a mélygarázs értéke, hiszen a Nemzeti Múzeum főigazgatója július 1-tól kitiltotta a múzeumkertből az ott parkoló autókat, ami jótékony hatással lehetett a mélygarázs forgalmára is.

Korábban a Világgazdaság írta meg, hogy a költségvetés rendkívüli tartalékából vesz a kormány egy belvárosi mélygarázst a Pollack Mihály téren, ami az év elején került a luxemburgi bejegyzésű társaság birtokába. 

Szerző