Romanova tagad

Ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott doppingvádakban Jana Romanova orosz sílövő. A 2014-es, szocsi téli olimpián a 4x6 kilométeres váltóban ezüstérmes sportoló úgy fogalmazott, meg van győződve arról, hogy nem sértette meg a doppingszabályokat.

Romanova mellett egy másik orosz sílövőt, az oroszországi téli játékokon második stafétában szintén szerepelt Olga Viljuhinát is ideiglenesen eltiltotta a versenyzéstől a nemzetközi sportági szövetség (IBU), miután napvilágra került a McLaren-jelentés második része is az oroszországi doppingbotrányról, mely szerint több mint ezer orosz sportoló – nyári és téli olimpikon, valamint paralimpikon – érintett az állami szinten támogatott doppingbotrányban.

Szerző

A Vincze, Kuti kettős másodszor nyert

Publikálás dátuma
2016.12.30. 06:54
FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM
A Vincze Ferenc, Kuti Péter kettős nyerte a Hungaroringen szerdán és csütörtökön rendezett, 18. Szilveszter-ralit. 

A Skoda Fabia R5-össel versenyző páros 32.9 másodperccel bizonyult gyorsabbnak a második helyezett ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna duónál.

„Ezt az autót a Korda Racingtől béreltük, most először mentünk vele, és rendkívül pozitívak a benyomásaink, nagyon hasznos tapasztalatokat szereztünk a jövőre nézve is" - mondta az MTI-nek Vincze Ferenc, aki 2014 után másodszor diadalmaskodott a hagyományos évzáró viadalon.

A versenyen a címvédő Kazár Miklós, Ferencz Ramón kettős végzett a harmadik helyen.

Szerző

Pinturault remekelt

A francia Alexis Pinturault összesítésben 34 századmásodperccel gyorsabbnak bizonyult az osztrák Marcel Hirschernél kombinációban a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának olaszországi állomásán, a Santa Caterinában rendezett csütörtöki viadalon.

Az összetett vk-ban vezető, a versenyszámban világbajnoki címvédő Hirscher az első futamban, szuper-óriásműlesiklásban még - Pinturault-t öt századdal megelőzve - másodikként zárt a norvég Aleksander Aamodt Kilde mögött, a második számban, műlesiklásban azonban az összetett műfajban a legutóbbi két vk-futamon diadalmaskodó francia mindkettőjüknél jobb volt annyival, hogy a kombináció elsősége is az övé legyen.

Kilde nagy előnnyel nyert ugyan szuper-G-ben, viszont annyira gyengén teljesített szlalomban, hogy visszacsúszott a harmadik helyre.

Szerző