Újabb áfacsökkentéseket ígér az FM

A friss tej, a tojás és a baromfihús áfájának csökkentése egy hosszabb folyamat, az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adója mérséklésének része - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára.

Nagy István elmondta: a folyamat tavaly kezdődött a sertés tőkehús áfájának csökkentésével 27-ről 5 százalékra, az idén pedig tovább folytatódott a friss tej, a tojás és a baromfihús áfájának 5 százalékra mérséklésével. (A baromfihús és a tojás 27-ről, a friss tej áfája pedig 18 százalékról csökkent 5 százalékra.) A kormánynak az az érdeke, hogy az élelmiszeráfa-csökkenés, illetve az annak köszönhető alacsonyabb árak hosszú távon fennmaradjanak, ezért a mérséklés hatását a tárca ellenőrzi - mondta az államtitkár. Hozzátette: a minisztérium álságosnak tartja azoknak a baloldali pártoknak a véleményét, amelyek igyekeznek megkérdőjelezni az áfacsökkentés kedvező hatását, és próbálják azt eljelentékteleníteni, mondván, hosszú távon nem lehet fenntartani.

olvasnivaló: Hamar elillanhat az áfacsökkentés

Szerző

A Misina-tető félmilliárdos fejlesztése - Ki lesz a befutó a közbeszerzésen?

Januárban megindul a pécsi Misina-tetőn található tévétorony és környékének fejlesztését célzó - félmilliárd forintos - beruházás kivitelezésének közbeszerzési eljárása - informált a baranyai megyeszékhely önkormányzata.

A munkálatok a város tervei szerint 2017 első felében megkezdődnek, és egy év alatt be is fejeződnek. Így 2018 februárjáig a tévétorony korszerű, LED-es megvilágítást kap, kilátószintje megújul, az építmény közelében információs központot, éttermet, jégpályát, minigolfpályát, játszóteret és parkolókat alakítanak ki, valamint utat, buszmegállót újítanak fel. 

Szerző

Enyhén erősödött reggelre a forint

Publikálás dátuma
2017.01.03. 09:15
Thinkstock illusztráció
Erősödött kissé a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben keddre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.    

Az eurót a hétfő esti 309,44 forint után kedden reggel nyolc órakor 309,13 forinton jegyezték a bankközi piacon. A dollár jegyzése 295,47 forintról 294,67-re, a svájci franké pedig 288,76 forintról 288,29 forintra csökkent.  Az euró erősödött, hétfőn este 1,0466 dolláron, kedd reggel 1,0488 dolláron állt az árfolyama.

Szerző
Témák
devizapiac