Előfizetés

Holttestet találtak Szabadszálláson

Publikálás dátuma
2017.01.03. 21:52
Forrás: police.hu
A halálesettel kapcsolatban felmerült az idegenkezűség gyanúja. A bűncselekménnyel összefüggésben keresi a rendőrség Vandzsár Endre 55 éves nyárlőrinci lakost - olvasható a police.hu oldalon.

A szabadszállási körzeti megbízottat 2017. január 3-án 13 óra körül arról értesítették, hogy az egyik 70 éves helyi nénit karácsony óta nem látták. Lakóházában a rendőr megtalálta az idős nő holttestét. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a sértett halálát bántalmazás okozhatta, ezért a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövető ellen. Az adatgyűjtés és helyszíni szemle folyamatban van. A bűncselekménnyel összefüggésben keresik Vandzsár Endre 55 éves nyárlőrinci lakost.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A Ford letett a mexikói beruházásról

A Ford Motor 700 millió dolláros beruházással bővíti az amerikai Michigan államban működő Flat Rock összeszerelő üzemet a következő négy évben, 700 új munkahelyet teremtve. A beruházást abból az 1,6 milliárd dolláros összegből finanszírozza, amit korábban egy új mexikói üzem felépítésére szánt - közölte a cég.

A közlemény szerint a már meglévő, mexikói Hermosilloban működő üzemben gyártják majd az új generációs Focust. Ezzel lehetővé válik, hogy a Focus jelenlegi gyártási helyszínén, a Michigan állami Flat Rock összeszerelő üzemben kapacitást szabadítsanak fel két új modell gyártásához, megőrizve 3500 amerikai munkahelyet.

A Flat Rock összeszerelő üzemben a Ford Mustang és a Lincoln Continental modellek mellett high-tech elektromos és önvezető autók is készülnek majd, amihez 700 új munkahelyet hoznak létre - jelentették be.

A bejelentés szerint a következő öt évben 13 új elektromos hajtású modellt vezetnek be, ezekből hetet mutattak be kedden. A Ford 2020-ig 4,5 milliárd dollárt ruház be az elektromos hajtású autókba, takarékosabb, sokoldalúbb és erősebb modellekkel egészítve ki globális termékkínálatát.

"A Ford autógyártó és mobilitási vállalattá kíván fejlődni, élen járva az elektromos hajtású és önvezető autók fejlesztésében és az új mobilitási megoldások kidolgozásában" - áll a közleményben.

"Kínálatunk bővítése és beruházásaink világosan jelzik azt a nézetünket, hogy 15 éven belül az elektromos autók globális kínálata túlnő majd a belsőégésű motorral hajtott modellekén" - idézi a közlemény Mark Fieldst, a Ford elnök-vezérigazgatóját.

A Ford azt is bejelentette, hogy globális haszongépjármű-kínálatában honosítja meg elsőként azokat a hybrid hajtásláncokat, amelyekben a normál szívómotorok helyett EcoBoost erőforrások működnek, tovább javítva a teljesítményt és az üzemanyag-fogyasztást.

A vállalat azt tervezi, hogy feszített ütemben fejleszti tovább az elektromos hajtással kapcsolatos szolgáltatásokat - például az EV flottakezelést, illetve az útvonaltervezési és telematikai megoldásokat.

A közlemény szerint a Ford értékesíti a legtöbb plug-in hybrid járművet az amerikai piacon, és a második legeredményesebb gyártó az Egyesült Államokban forgalmazott elektromos hajtású autók toplistáján.

A cég már több autógyárral is szándéknyilatkozatot írt alá egy ultragyors töltőhálózat kiépítéséről, már tesztelik a vezeték nélküli töltés technológiáját. A parkolóhelyek alá beépített berendezéseknek köszönhetően sosem fordulhatna elő, hogy az autósok megfeledkeznek járművük feltöltéséről.

A Ford 2005 óta Észak-Amerikában több mint 520 ezer, globálisan pedig 560 ezer elektromos hajtású autót értékesített.
A Ford Motor Company globális autóipari és mobilitási vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A cég mintegy 203 ezer alkalmazottat foglalkoztat, világszerte 62 gyártóüzemet működtet.

Vegyesen zártak a tőzsdék Nyugat-Európában

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók kedden.

A londoni FTSE-100 0,48 százalék, a párizsi CAC-40 pedig 0,25 százalék pluszban fejezte be a napot, ugyanakkor a frankfurti DAX-30 0,15 százalékkal gyengült.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,37 százalékkal, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója pedig 0,48 százalékkal erősödött kedden.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 81 cent (1,44 százalék) csökkenéssel, 56,01 dolláron állt.

Ugyanekkor New Yorkban a DJIA tőzsdemutató 0,15 százalék, a Nasdaq 0,32 százalék, az S&P mutató pedig 0,31 százalék erősödést jelzett a legutóbbi, múlt hét pénteki záróértékéhez képest.