Előfizetés

Spanyol Ferrari egy újbudai teremgarázsban - Videó

A fővárosi rendőrök elfogták azt a két érdi férfit, akikhez köthető autókereskedésekben több olyan kocsit találtak, amelyiknek az alvázszámát átütötték és rendszámát kicserélték- informál a rendőrség a police.hu-n. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai állampolgári bejelentés alapján találták meg egy Budapest XI., Kánai utcai teremgarázsban a tisztázatlan eredetű, piros Ferrarit, amiről kiderült, hogy a hatóságok Spanyolországban körözik.

A rendelkezésre álló adatok szerint az autót 2016. december 17-én ismeretlen személy bérbe vette egy spanyol férfitól, majd azt a szerződésben rögzített határidőre nem vitte vissza. A magyar rendőrök ezért lefoglalták a keresett gépjárművet.
A teremgarázshely bérlőjét, egy 37 éves férfit a rendőrök január 4-én elfogták. A lakcímén, illetve a hozzá köthető autókereskedésekben tartott házkutatásokkor a nyomozók 20 darab lőszert, a Ferrari indítókulcsát, két hamis spanyol forgalmi engedélyt, készpénzt és egy hamis alvázszámú autót találtak és foglaltak le.

A nyomozók még aznap egy szigetszentmiklósi telephelyen elfogták azt a 41 éves B. Zsoltot, aki a férfinak a két autóra a hamis rendszámokat adta. A helyszínen tartott házkutatáskor a rendőrök további két, hamis alvázszámú kocsit foglaltak le.
A két férfit előállításuk után gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya orgazdaság és egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt indított eljárást. H. András ellen a két bűncselekmény elkövetésén túl nyomozás folyik lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett miatt is. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Lopott kocsik alkatrészeire bukkantak Ceglédbercelen

Orgazdaság miatt emelt vádat a Ceglédi Járási Ügyészség egy ceglédberceli férfival szemben, akinek műhelyében 45 lopott gépjárművekből származó alkatrészt találtak a rendőrök. 

2014 decemberében egy férfi vásárolt egy törött személygépkocsit, és azt elvitte a ceglédberceli férfi autószerelő műhelyébe, ahol azt az ígéretet kapta, hogy másfél, két hónap alatt megjavítják a 3,6 millió forint értékű járművet. Az autószerelő azonban nem tartotta a határidőt, hitegette megbízóját, aki feljelentést tett a Ceglédi Rendőrkapitányságon.

A nyomozás során házkutatást tartottak az autószerelő műhelyében, ahol nagy mennyiségű bontott gépjárműalkatrészt, elektronikai alkatrészt és karosszériaelemeket találtak, amelyek nagy része az ország különböző városaiból, 2007 novembere és 2015 júliusa között ellopott 45 személygépkocsiból származott. Az alkatrészek többnyire légzsákok, azok elektronikája, ellenőrző műszerei voltak, valamint rádiók kerültek elő 30 000-280 000 forint értékben. A házkutatás során több mint 11 millió forint értékű lopott alkatrészt foglaltak le a nyomozók.

A járási ügyészség nagyobb értékre elkövetett orgazdaság és sikkasztás bűntettével vádolta meg a férfit, akivel szemben börtönbüntetés kiszabására is indítványt tett - közölte az ügyészség.

Százezreket csaltak tévés átverést utánozva

Az MTV Kamureg című műsorában internetes átverésekkel, magukat másnak kiadók „lebuktatásával" foglalkoznak. Komárom-Esztergom megyében egy pár lényegében leutánozta a tévében látottakat, és így 905 ezer forintot csaltak ki egy férfitől - írta a kemma.hu.

A megyei hírportál szerint az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat az élettársi kapcsolatban élő nővel és férfivel szemben, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy térítsék meg a sértett kárát.

Az élettársak korábbi, esztergomi munkahelyükről ismerték a sértett férfit, akiről tudták, hogy egyedülálló, de szeretne párkapcsolatban élni, ezért elhatározták, hogy a bizalmába férkőznek, majd a jóhiszeműségét kihasználva pénzt csalnak ki tőle. A pár ennek megfelelően az egyik internetes közösségi oldalon álnéven, más nő fényképét felhasználva hozott létre hamis profilt, majd levelezni kezdtek a férfivel, akinek kedves, személyes hangvételű üzenetekkel szerelmi kapcsolatot ígértek, ám a megbeszélt találkozókat az utolsó pillanatban mindig lemondták.

2015 februárja és 2016 májusa között a álprofilon keresztül azt hazudták, hogy a nő elhagyta a pénztárcáját és az iratait, ezért azok pótlásához pénzre van szüksége. Áldozatukkal elhitették azt is, hogy a nő balesetet szenvedett, és egy fertőzés miatt amputálni kellett a kezét, így nem tud dolgozni. A kitalált történetek között szerepelt olyan is, hogy a nő édesanyja agyvérzést kapott, a kórházi kezelése sokba került, vagy hogy egyik közeli hozzátartozó temetésére kellene pénz.

A megtévesztett férfi mindezt elhitte, és több alkalommal kisebb-nagyobb összegeket utalt át az elkövetők által megadott bankszámlára. Az elkövetők beismerő vallomást tettek a bíróságon.