Quaestor - Gyorsabb lesz a kártalanítás?

Publikálás dátuma
2017.01.06. 21:02
FOTÓ: Molnár Ádám/ Népszava
A felszámoló közleménye szerint felgyorsul a Quaestor ügyfeleinek vagyonkiadása. Budapesten kívül az ország számos pontján megnyílik a lehetőség, hogy azok az ügyfelek, akik még nem rendelkeztek a vagyonkiadás során, intézkedhessenek kiadható pénzeszközeik átutalásáról vagy transzferálásáról. 

A Quaestor Értékpapír megállapodást kötött egy országos lefedettségű pénzintézeti csoporttal annak érdekében, hogy az ügyfelek lakóhelyükhöz közel adhassák meg megbízásaikat a kiadható pénzeszközeik és pénzügyi eszközeik tekintetében. Az új kiadási eljárás során az ügyfelek személyes tájékoztató levelet kapnak a részükre kijelölt fiókról, valamint a kiadás részleteiről és a szükséges tudnivalókról. A tájékoztató levél tartalmazni fogja azon vagyonelemek felsorolását, amelyek felől rendelkezni tudnak. A kiadási folyamat ütemezetten történik, így a levelek kézbesítése sem egyszerre zajlik.

Szerző

Lövöldözés Floridában, öten meghaltak

Legalább öten életüket veszítették, tucatnyian megsebesültek pénteken a floridai Fort Lauderdale repülőterén. A rendőrség helyi idő szerint 1 óra körül kapta a hívást, hogy a kettes terminál csomagkiadó helyiségében lövöldözés kezdődött. Az utasokat a kifutópályára terelték, majd buszokkal szállították el. A repülőteret leállították, az oda tartó gépeket átirányították.

Ari Fleischer volt fehérházi szóvivő, aki éppen a repülőtéren tartózkodott, Twitteren jelentette, hogy lövöldözés kezdődött, „mindenki rohanni kezdett”. George W. Bush egykori szóvivője később arról tudósított, hogy „rengeteg a rendőr”.

A lövöldözőt őrizetbe vették. Broward megye rendőrsége közölte, hogy magányos támadó lövöldözött, egyelőre nem tudni, milyen okból. Nincs jele annak, hogy társai lettek volna. A huszonéves férfi kommunikál a rendőrökkel, jelentette a CBS News. Az első jelentések kilenc sebesültről szóltak, nyolc embert szállítottak kórházba. A vizsgálat megkezdődött, elképzelhetőnek tartják, hogy egy sértett volt alkalmazott lövöldözött, de a terrortámadás lehetőségét sem zárják ki. Florida kormányzója, Rick Scott a helyszínre indult.

A Delta 2012-es járata éppen megérkezett, az utasokat azonnal evakuálták. Az egyik utas, Gene Messina a CNN-nek elmondta, hogy rohanó embereket látott, lövöldözést, sikoltozást hallott, ahogy kiszálltak a gépből. A sérültek a földön hevertek, mások segítségért kiabáltak. A Fort Lauderdale-i repülőtérnek négy terminálja van, csak idén novemberben majd két és fél millió utas fordult meg ott.

Szerző

Pánik Brüsszelben - "Bombát kiáltottak"

Pánikszerűen menekültek a járókelők Brüsszel belvárosának legnépszerűbb bevásárló utcájában, miután fiatalok egy csoportja dulakodni és kiabálni kezdett. Egy fiatalt előállítottak - közölte a Le Soir belga napilap pénteken.

A belga rendőrség tájékoztatása szerint egy fiatalember lopni próbált a brüsszeli rue Neuve bevásárló utca egyik üzletből. Mivel a biztonsági emberek megállították, a barátait hívta segítségül, akik annak érdekében, hogy a tömegben könnyen elmenekülhessenek, "bombát" kiabáltak. Emiatt a közelben tartózkodók menekülni kezdtek, pánikot keltve az utcán tartózkodók között. A lopni próbáló fiatalembert előállították - közölte a rendőrségi forrás.

Szerző