Visszatért az áram szinte mindenhol

Szinte mindenhol helyreállt az áramszolgáltatás, szombat dél körül már csak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Komlódtótfalun dolgoztak a szakemberek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Mukics Dániel felidézte, délelőtt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében még mintegy 2400 fogyasztónál nem volt áram. A Fejér megyei Enyingen, ahol több mint háromezer embert érintett a kimaradás, tíz óra körül állt helyre a szolgáltatás - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy Orosházán és Győr-Moson-Sopron megye néhány településén sem volt áram egy ideig. Mukics Dániel kiemelte, azokon a településeken, ahol huzamosabb ideg nincs áram, a katasztrófavédelem megnyitja a melegedőket, illetve melegedőbuszokat küld, valamint aggregátorokat is visz a helyszínre.

Szerző

Törlés a totóban

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatja a fogadókat, hogy az első heti második fordulós totóműsorban szereplő kilencedik sorszámú Pescara-Fiorentina olasz bajnoki mérkőzést törölte, mert a havas pálya miatt a találkozó elmarad.

A törölt meccs helyére az 1. számú pótmérkőzés, a Bolton-Crystal Palace FA Kupa-találkozó került.

Szerző
Témák
Totó

Áder mellett az ellenzékiek is? - Kicsit erősödött a Fidesz

Publikálás dátuma
2017.01.07. 12:06
FOTÓ: Népszava
Áder János újraválasztásának támogatása független a pártpreferenciáktól a Jobbik-szimpatizánsok 52, a baloldaliak 45 százaléka is támogatná ismételt megválasztását - közölte a kormányközeli Nézőpont Intézet szombaton.

December 13-16. között - Majtényi László esetleges jelölésének bejelentése előtt - ezer ember megkérdezésével, a kormányszócső Magyar Idők számára készült a közvélemény-kutatás. Az államfő személyét ismerő magyarok 63 százaléka, a Jobbik-szimpatizánsok 52, a baloldaliak 45 százaléka, az LMP-vel szimpatizálók 61, az ismeretlen pártpreferenciájúak 53 százaléka támogatja Áder János újraválasztását - írta a Nézőpont.

A felmérés szerint a kormánypártokat a novemberi 32 százalék után decemberben a teljes felnőtt népesség 33 százaléka támogatta. A Jobbikkal 13, az MSZP-vel 9, a DK-val 4, az LMP-vel 3 százalék szimpatizál, az Együtt, a Liberálisok, valamint a Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága pedig egy százalékon áll.

A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a kormánypártok 45 százalékon, a Jobbik 24, az MSZP tíz, a DK hat, az Együtt egy, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutya Párt kettő, az LMP öt, az egyéb pártok pedig összességében ugyancsak öt százalékon állnak - áll a közleményben.

A Nézőpont felmérése azután készült el, hogy Áder János elfogadta következő államfői ciklusra szóló felkérést, miután a Fidesz ismét őt jelölte a posztra. A köztársasági elnök megválasztáshoz első fordulóban ugyan a képviselők kétharmadának támogatására van szükség, ám a másodikban az győz, aki a résztvevőktől a legtöbb szavazatot kapja, így minden bizonnyal Orbán akarata fog érvényesülni, hiába vállalta el Majtényi László, az Eötvös Károly Intézet (EKINT) elnöke a köztársasági elnökjelölt-jelöltséget. Szentpéteri Nagy Richárd politológus Majtényiról úgy nyilatkozott lapunknak, hogy arcot ad az ellenzéki együttműködésnek, ezáltal szimbolikusan képes megtestesíteni a másik Magyarországot. 

Szerző