Mínusz 20 foknál is hidegebb lesz?! - Veszélyjelzést adtak ki

Publikálás dátuma
2017.01.09. 20:55
Öltözzön melegen! Illusztráció: Thinkstock
Kedden kezdetben nyugaton, délnyugaton szállingózhat a hó, máshol sok napsütésre van kilátás, majd délután délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől délnyugaton ismét kialakulhat hószállingózás. Helyenként megélénkülhet a keleti, délkeleti szél. Hajnalban -10, -18 fok várható, de a hófödte, derült északi völgyekben -20 foktól is hidegebb lehet, napközben pedig -4, -8 fokra számíthatunk.  Frontmentes, de hideg idő.

Szerdán nyugaton és északon lehetnek hosszabb napos időszakok, máshol sok felhő lehet felettünk, de legfeljebb csak a déli tájakon alakulhat ki kezdetben hószállingózás, gyenge havazás. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. A hideg reggelt követően napközben -1 és -6 fok között alakul a hőmérséklet. 

Csütörtökön sok felhő lesz felettünk, és északnyugat felől vegyes halmazállapotú csapadék érkezhet. Nyugaton megenyhülhet az idő a feltámadó szélben, délután -5, +2 fok valószínű.

Pénteken csapadékos időre készülhetünk, eső, havas eső, fagyott eső, ónos eső és hó is fog esni, de az északkeleti tájak kivételével már mindenhol fagypont fölé emelkedik nappal a hőmérséklet. Szombaton a naposabb időben csak elszórtan alakulhat ki egy-egy hózápor - írja az Időkép.

Rendkívül hideg éjszakánk lesz
Újabb rendkívül hideg éjszaka következik - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este Facebook-oldalán. A veszélyjelzés szerint keddre az extrém hideg miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Szintén az extrém hideg miatt Baranya, Békés, Csongrád, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Szerző

Rendkívül hideg éjszakára figyelmeztet az OMSZ

Újabb rendkívül hideg éjszaka következik - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este Facebook-oldalán. Öt nyugati megye kivételével keddre az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: kedd hajnalban a hőmérséklet általában mínusz 13 és mínusz 20 Celsius-fok között várható. A Nyugat-Dunántúl reggelig felhős tájain lehet néhány fokkal mérsékeltebb a lehűlés, a hidegre érzékeny, hótakaróval borított, tartósabban derült vidékeken - legnagyobb eséllyel a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység nyugati völgyeiben - ugyanakkor akár mínusz 25 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint keddre az extrém hideg miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Szintén az extrém hideg miatt Baranya, Békés, Csongrád, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint kedden napközben országszerte napos, száraz időre lehet számítani. Az esti óráktól a déli megyékben már előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás. A nappali maximumok mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakulnak.

Szerző

Az E.ON nem kapcsolja ki az áramot sehol

Publikálás dátuma
2017.01.09. 20:32
Illusztráció: Patrik Stollarz/Getty Images
Az E.ON csoport az extrém hidegre való tekintettel - az ünnepi időszakot követően – továbbra is felfüggeszti a tartós számlatartozások miatti kikapcsolásokat 2017. január 16-ig. 

Az önként vállalt kikapcsolás felfüggesztése az áramfogyasztásban érintett lakossági ügyfelekre érvényes. A kikapcsolási eljárás felfüggesztése mindazon lakossági ügyfelekre érvényes, akik az E.ON Energiaszolgáltató Kft.-vel (egyetemes szolgáltató) állnak szerződéses viszonyban.

Szerző
Témák
E.ON hideg idő