Vida Ildikó, a NAV volt elnöke került a Közgép élére

Publikálás dátuma
2017.01.09. 21:37
FOTÓ: Népszava
Vida Ildikó került  a Közgép Zrt. elnöki székébe, a cég új vezérigazgatója pedig Kinde Kálmán lett, miután leköszönt tisztségéről hétfőn Nyerges Zsolt a Közgép Zrt. igazgatóságának elnöke és Németh Miklós, a társaság vezérigazgatója - közölte a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó építőipari cég.

A közlemény szerint a közgyűlés egyhangú döntéssel választotta meg a társaság új igazgatósági tagjává Vida Ildikót és Kinde Kálmánt. Nyerges Zsolt 2011 óta a Közgép Zrt. igazgatóságának elnökeként irányította a nagyvállalat üzleti stratégiájának megvalósítását.

Németh Miklós 2004 óta vezette a Közgép Zrt.-t, előbb a cég elnökeként, elnök-vezérigazgatójaként, majd vezérigazgatóként - áll a tájékoztatásban.

Vida Ildikó korábban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke volt, 2010. június 28-i kinevezésétől 2015. július 20-i lemondásáig irányította az adóhatóságot. Korábban, 1999 és 2002 között is elnöke volt az akkori nevén Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak (APEH), ezt megelőzően 1998 és 1999 között pedig elnök-helyettesként dolgozott az adóhivatalnál. 

Kinde Kálmán a Pannon Lapok Társasága Kiadó Kft. (PLT) gazdasági ügyvezető igazgatója volt, a PLT tulajdonosa, a Mediaworks Hungary Zrt. 2016. december 29-én ügyvezetői tisztségéből visszahívta és munkaviszonyát megszüntette. A nyilvános cégadatok szerint a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. a 2015-ös évben 132,8 milliárd forint értékesítési árbevételt és 9,6 milliárd forint adózott eredményt ért el az egy évvel korábbi 129,7 milliárd forint árbevétel és 13,1 milliárd forint eredmény után.

Szerző

Mínusz 20 foknál is hidegebb lesz?! - Veszélyjelzést adtak ki

Publikálás dátuma
2017.01.09. 20:55
Öltözzön melegen! Illusztráció: Thinkstock
Kedden kezdetben nyugaton, délnyugaton szállingózhat a hó, máshol sok napsütésre van kilátás, majd délután délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől délnyugaton ismét kialakulhat hószállingózás. Helyenként megélénkülhet a keleti, délkeleti szél. Hajnalban -10, -18 fok várható, de a hófödte, derült északi völgyekben -20 foktól is hidegebb lehet, napközben pedig -4, -8 fokra számíthatunk.  Frontmentes, de hideg idő.

Szerdán nyugaton és északon lehetnek hosszabb napos időszakok, máshol sok felhő lehet felettünk, de legfeljebb csak a déli tájakon alakulhat ki kezdetben hószállingózás, gyenge havazás. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. A hideg reggelt követően napközben -1 és -6 fok között alakul a hőmérséklet. 

Csütörtökön sok felhő lesz felettünk, és északnyugat felől vegyes halmazállapotú csapadék érkezhet. Nyugaton megenyhülhet az idő a feltámadó szélben, délután -5, +2 fok valószínű.

Pénteken csapadékos időre készülhetünk, eső, havas eső, fagyott eső, ónos eső és hó is fog esni, de az északkeleti tájak kivételével már mindenhol fagypont fölé emelkedik nappal a hőmérséklet. Szombaton a naposabb időben csak elszórtan alakulhat ki egy-egy hózápor - írja az Időkép.

Rendkívül hideg éjszakánk lesz
Újabb rendkívül hideg éjszaka következik - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este Facebook-oldalán. A veszélyjelzés szerint keddre az extrém hideg miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Szintén az extrém hideg miatt Baranya, Békés, Csongrád, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Szerző

Rendkívül hideg éjszakára figyelmeztet az OMSZ

Újabb rendkívül hideg éjszaka következik - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este Facebook-oldalán. Öt nyugati megye kivételével keddre az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: kedd hajnalban a hőmérséklet általában mínusz 13 és mínusz 20 Celsius-fok között várható. A Nyugat-Dunántúl reggelig felhős tájain lehet néhány fokkal mérsékeltebb a lehűlés, a hidegre érzékeny, hótakaróval borított, tartósabban derült vidékeken - legnagyobb eséllyel a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység nyugati völgyeiben - ugyanakkor akár mínusz 25 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint keddre az extrém hideg miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Szintén az extrém hideg miatt Baranya, Békés, Csongrád, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint kedden napközben országszerte napos, száraz időre lehet számítani. Az esti óráktól a déli megyékben már előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás. A nappali maximumok mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakulnak.

Szerző