Németh Szilárd újabb botrányos kijelentést tett, most a "Soros-féle álcivilekről"

Publikálás dátuma
2017.01.10. 16:26
Korábbi felvétel. FOTÓ: Népszava
Németh Szilárd a Népszabadság megszüntetésével kapcsolatban tett botrányos nyilatkozata után ismét felháborodást keltett, amikor mai sajtótájékoztatóján azt tudta mondani a civil szervezetekről, hogy a "Soros-birodalom álciviljeit"  el kell innen takarítani. Az MSZP diktatúrákat idéző kijelentésnek nevezte a Fidesz frakcióvezető-helyettesének és alelnökének szavait, és felszólította a rezsibiztost, hogy távozzon a közéletből.

Szakács László, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese közleményben reagált a fideszes Németh Szilárd szavaira. A kommünikében azt írta: a civil nyilvánosságot így csak elnyomó rendszerek szokták fenyegetni. Németh Szilárd kijelentése az önkényes hatalmi arrogancia nyílt és brutális megnyilvánulása volt - fogalmazott -, az MSZP szerint magát demokratának valló politikus ilyet nem ejthet ki a száján. Szerinte Németh Szilárdnak vállalnia kell szavainak következményét: távoznia kell a közéletből! Közleményét úgy zárta: az urizáló fideszes elit ne a civileket fenyegesse, hanem fejezzék be a lopásokat! Ha Orbán Viktor és társai felhagyna a korrupcióval, a civilek társadalmi kontrolljától sem kellene tartania.

Németh Szilárdot keddi sajtótájékoztatóján kérdezték meg arról, hogy a hírek szerint törvényjavaslat készül a civil szervezetek vezető tisztségviselőinek vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségéről. Erre reagálva úgy fogalmazott: a "Soros-birodalom" "álciviljeit" azért tartják fenn, hogy "a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött". "Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége" Donald Trump amerikai elnökké választásával - mondta, példaként említve az illegális bevándorlással kapcsolatos magyar kormányzati álláspontot, amelyet ezek a civil szervezetek ezerrel támadnak, és ami szerinte megengedhetetlen.

A törvényjavaslatról, ami alapján a civil szervezetek tisztségviselőinek is kell majd vagyonnyilatkozatot tenniük, azt mondta: minden ilyet támogatni fog a Fidesz-frakció, ennek célja, hogy "tisztán lássunk".

Németh Szilárd nyers, kissé vulgáris stílusával nem egyszer keltett már felháborodást, legutóbb például a Népszabadság brutális ellehetetlenítésével kapcsolatban mondta azt, hogy "épp itt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság, és "nem fog krokodilkönnyeket hullatni" a lapért. 

Szerző
Frissítve: 2017.01.10. 16:59

Lezárják az alsó rakpartot a Margit hídnál

Kivitelezési munkák miatt nem lehet parkolni január 12-étől a Pesti alsó rakpart Dráva utca és Margit híd közötti szakaszán - közölte kedden a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Megkezdődik 2017. január 12-étől a Pesti rakpart fejlesztése projekt következő üteme a déli szakaszon, a Dráva utca és a Margit híd között. Az eddigi forgalmi rend még nem változik, az autósok észak-dél irányban egy sávon haladhatnak. Parkolni azonban már nem lehet az alsó rakpart ezen szakaszán a munkálatok ideje alatt, várhatóan május végéig - áll a BKK tájékoztatásában.

A BKK közlése szerint a Budapest Főváros Önkormányzatának célja a budapesti rakpartok komplex közterületi megújítása, a Duna-partok élhetőségének javítása. A projekt a 2017. évi FINA vizes világbajnokságra időzítve a Margit híd és az Árpád híd közötti partszakasz rendezését tűzte ki célul, csatlakozva a világbajnokságnak helyszínt adó Dagály Fürdő környezetében megvalósuló sétány kialakításához. A Kossuth Lajos tér és a Margit híd közötti szakaszt a világbajnokság után újítják meg. A tervezett gyalogos sétány és az északi szakasz új kerékpárútja biztosítja a közvetlen gyalogos és kerékpáros kapcsolatot a Dagály Fürdő és a belváros között - írta a BKK.

Szerző

Megújult az Ugri-bugri bölcsőde Vizafogón

Publikálás dátuma
2017.01.10. 15:59

Kedden adta át a XIII. kerületi Önkormányzat a Vizafogó lakótelepi teljes körűen felújított Ugri-bugri bölcsődéjét. A 3 és fél hónap alatt végzett rekonstrukció költsége 420 millió forint. A képre kattintva galéria nyílik! Fotók: Vajda József

Dr. Tóth József megnyitó beszédében a XIII. kerületi fejlesztésekről szólt. A dinamikusan fejlődő kerületben jelenleg mintegy 3 ezer lakás épül, a legtöbb a fővárosban. A szociális ágazat költségvetése 3 milliárd forint, amelyből 2,5 milliárd az intézmények működését biztosítja. 500 millió forintot segélyezésre költ az önkormányzat, mert az állam ezen a területen semmit sem fedez.

A panelos, öt gondozási egységből álló bölcsődeépület 1984-ben épült, a lakótelepen élő családok kisgyermekeinek napközbeni ellátására. A kezdeti 80 férőhelyet 140-re növelték. A felújítás során az épületgépészeti és elektromos rendszereket korszerűsítették, a helyiségek mesterséges szellőzést kaptak. Kialakítottak egy sószobát, valamint egy új mozgássérült WC-t. A kerületben a fogyatékkal élő kisgyermekek fogadására az Ugri-bugri az egyik kijelölt bölcsőde. Az elmúlt 10 évben ebből a bölcsődéből 48 sajátos nevelési igényű (SNI) kisgyermek került el óvodába vagy más oktatási intézménybe.

Szerző