Előfizetés

Betört, tetten érték, menekülni próbált - Videó!

Publikálás dátuma
2017.01.10. 16:57
Forrás: police.hu
A rendőrök érték tetten azt a férfit, aki egy erzsébetvárosi antikbútor üzletből akart lopni - írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint az 50 éves budapesti B. Péter január 9-én hajnalban egy téglával betörte egy erzsébetvárosi antikbútor üzlet ajtajának üvegrészét, majd bement az üzletbe és zsákokba kezdte pakolni az értékeket.

A bűncselekményt egy éppen arra közlekedő szemtanú vette észre, majd leintett egy járőrautót és elmondta a rendőröknek, hogy valaki most tört be egy közeli üzletbe. Az elkövető a helyszínre érkező rendőrautó láttán megpróbált elmenekülni a zsákokba készített gyertyatartók és régiségek nélkül, de a járőrök elfogták.

A férfi keze az üveg betörésétől megsérült, ezért őt először az Országos Mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték a járőrök kíséretével, akik az ellátását követően előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

B. Péterrel szemben a további eljárást – őrizetbe vétele mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le lopás bűntett kísérlet miatt. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatására.

Megerőszakolta tizenéves kislányát egy apa Debrecenben

Hét év fegyházbüntetéssel sújtott folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt a Debreceni Ítélőtábla kedden egy férfit, aki több alkalommal szexuális aktust létesített 12 évnél fiatalabb lányával - közölte a táblabíróság sajtószóvivője.

Fórizs Ildikó hozzátette: az ítélőtábla Elek Margit vezette tanácsa ezzel helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú határozatát. A vádlott a legkorábban büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2003-2004-ben a férfi több alkalommal szexuálisan közeledett 12. életévét be nem töltött lányához. Eleinte simogatta a gyereket, majd szexuális aktust létesített vele. A kislány eleinte megpróbált elhúzódni apjától, de a vádlott minden esetben visszatartotta. 

Az esetek után a férfi közölte lányával, hogy a történtekről senkinek nem beszélhet, mert abból nagy baj lesz. A gyerek szót fogadott apjának és senkinek nem beszélt a dologról. Egy újabb közeledés alkalmával a kislány közölte, hogy tetszik neki egy fiú, ezért nem akarja megtenni, amit az apja kíván. A vádlott ezt tudomásul vette és ettől kezdve nem közeledett a lányához. A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését - ismertette a szóvivő.

Összetákolt kunyhójában halt meg egy ember

Publikálás dátuma
2017.01.09. 23:47
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Hajléktalanok kunyhója gyulladt ki Budapesten, egy ember a helyszínen meghalt - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta: a XVI. kerületi Körvasút sornál egy töltésoldalban gyulladt ki a hajléktalanok menedéke. Mire a tűzoltók kiértek, már kimenekültek a kunyhóból, egy ember azonban olyan súlyosan megégett, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe. Egy másik súlyos sérültet a mentők elláttak. A tűzoltók hatósági eljárás keretében vizsgálják a tűz keletkezésének körülményeit - tette hozzá a szóvivő.