Ételt osztott az MSZP

Publikálás dátuma
2017.01.14. 15:40
MTI Fotó: Mészáros János
Háromezer adag meleg ételt oszt szét ingyen az MSZP szombaton az országban, ebből 150 adagot Szolnokon - mondta az ellenzéki párt elnöke az ételosztás szolnoki helyszínén.

Molnár Gyula elmondta, az ország tizennégy megyéjében körülbelül húsz helyszínen zajlik a nap folyamán ételosztás, amire a politikus szerint azért van szükség, mert "a Fidesz-kormány árt a szegényeknek, az MSZP pedig segíteni akar nekik". 

Véleménye szerint a kormány a magasan tartott élelmiszeráfával, az egykulcsos adórendszerrel, az "urizáló politikával", a közbeszerzési törvénnyel egyértelműen egy irányba csoportosítja át a jövedelmeket; egy réteg gazdagodik, a többség viszont egyre szegényebb lesz Magyarországon.

Az MSZP elnöke azt mondta, az elmúlt években hárommillióról négymillióra nőtt a szegények száma, másfél millió ember 55 ezer forintnál kevesebb pénzből él, és vannak, akik a munkából szerzett jövedelmükből sem tudnak megélni. Az MSZP helyi akciókkal igyekszik enyhíteni a nehézségeken - jegyezte meg, utalva arra, hogy karácsony előtt is volt karitatív akciójuk. Elmondta: a kormány fordított Robin Hoodként működik, és ha a szocialisták kormányra kerülnek, változtatnak az adórendszeren.

Molnár Gyula bírálta, hogy az illetékes minisztérium két éve nem tudja kiírni a szegények, rászorultak támogatására rendelkezésre álló 30 milliárd forint uniós támogatásra a pályázatokat. Aki ezért felelős, alkalmatlan a posztjára - közölte.
Szolnokon rizses húst osztott az MSZP szolnoki és megyei szervezete, aki kért, szaloncukrot is kapott.

Szerző

Ezért távozott Nyerges Zsolt a Közgép éléről

Publikálás dátuma
2017.01.14. 15:18
FOTÓ: Szalmás Péter
Hétfőn jelent meg a hír, hogy távozik Nyerges Zsolt a 2014-ig Fidesz-közeli, azóta viszont a kormányoldalon ellenségként kezelt Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép elnöki posztjáról. Nyerges most csak az Indexnek beszélt a távozása okairól és körülményeiről, miután az elmúlt napokban számos híresztelés jelent meg arról a kormánysajtóban, hogy durván összeveszett Simicskával.

„Hallottam már egy-két hülyeséget, de ez a jereváni rádió kategóriája. Bárki találja ki ezeket a sztorikat, nagyon élénk a fantáziája” – mondta az üzletember az Index kérdésére. Az elmúlt napokban több Fidesz-közeli, jellemzően a Habony-médiához tartozó portál írt arról, hogy Simicska és Nyerges durván összeveszett, és utóbbi ezért távozott a szimbolikus jelentőségű nagyvállalat éléről (a cég új elnöke Vida Ildikó korábbi NAV-elnök lett).

Nyerges az Indexnek nemcsak az összeveszésük tényét cáfolta, hanem arról is beszélt, hogy bár a cég menedzsmentjéből távozott, a Közgépnek továbbra is tulajdonosa, és így Simicska üzlettársa marad.

Mint fogalmazott, „egy nagyvállalat irányítása folyamatos figyelmet és rengeteg energiát követel, amit már nem akartam vállalni.
Az az igazság, hogy belefáradtunk az elmúlt évek mindennapi küzdelmeibe.”

A cégvezetés helyett, mint mondta, legfőképp a hobbijainak akar élni. „Régóta vártam azt a pillanatot, amikor többet tudok foglalkozni a kedvenc sportágaimmal. Erre eddig nem volt lehetőségem, de nem véletlenül építettük fel a sportlétesítményeinket.”

A teljes cikket itt találja!

Szerző

Kakuk Györgyöt 20-án búcsúztatják

Barátunk, elnökségi tagunk, egykori újságíró Kakuk György nyilvános búcsúztatása január 20-án pénteken lesz 15 órakor a Budapest Kongresszusi Központ Bartók termében - tette közzé a DK a Facebookon.

Beszédet mond Sváby András a barátok és egykori kollégák nevében, a család nevében lánya, Kakuk Janka. valamint a DK nevében Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke.

Gyuri kerülte a külsőségekben történő megnyìlvánulást, ezért családját és barátait is arra kérte, ha egyszer ez az esemény bekövetkezik, jelenjenek meg színes, hétköznapi mivoltukban, ami öltözködésükben is tükröződhet - olvasható a bejegyzésben.

Szerző