Ismét levelez velünk a kormány - "Tájékoztató kiadvány" érkezik hamarosan

A kormány az elmúlt időszakban számos olyan döntést hozott, amely jelentős segítséget jelent a magyar családoknak; a kabinet tájékoztató kiadványban foglalja össze a legfontosabb döntéseket - ezt  Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte. 

A Magyarország Erősödik címet viselő kiadvány többek között tartalmazza a minimálbér-emeléssel, a családi adókedvezmény bővítésével vagy az internetáfa csökkentésével kapcsolatos információkat.   A kiadvány postai úton jut el a háztartásokba, de a 2017.kormany.hu oldalon is megtekinthető - közölte.  Dömötör Csaba hozzátette: a kormány emellett vizsgálja annak lehetőségét, hogy a tájékoztatás a vakok és gyengénlátók számára is könnyen hozzáférhető legyen, számukra optimalizált megoldással. Ennek érdekében a kabinet együttműködik a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével.

Szerző

Szünetelteti a kikapcsolásokat az Elmű-Émász

Az extrém hideg időjárásra tekintettel 2017. január 19. és január 22. között nem kapcsolja ki a 60 napot meghaladó tartozást felhalmozó lakossági ügyfeleinél az áramszolgáltatást az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt. - közölte a társaságcsoport. 

Az önként vállalt kikapcsolási moratórium mindazon lakossági ügyfelekre érvényes, akik az egyetemes szolgáltató Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-vel állnak szerződéses viszonyban - áll a közleményben. Az elhúzódó hideg időjárásra tekintettel korábban az E.ON energiaszolgáltató is bejelentette, hogy január 22-ig meghosszabbítja az év végi ünnepek idejére vállalt kikapcsolási moratóriumot a lakossági ügyfeleknél.

Szerző

Korrupcióval gyanúsított határrendészeket vettek őrizetbe

A román-magyar államhatár Arad megyei átkelőinél tevékenykedő, korrupcióval gyanúsított határrendészeket vett őrizetbe szerdán a román ügyészség - közölte a Digi24 hírtelevízió.

A romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) képviselői szerda reggel négy Arad megyei határátkelőhelyen foglaltak le dokumentumokat, és 19 határrendészt kísértek be a DNA temesvári székházába. A hírtelevízió úgy tudja, a bekísért személyeket azzal gyanúsítják, hogy mind ember-, mind árucsempészeti ügyekben szemet hunytak csúszópénz ellenében. A híradás szerint négy határrendészt - köztük a Gyula - Varsánd határátkelőhely parancsnokát - őrizetbe vett az ügyészség, a többiek kihallgatása folyamatban van.

Szerző