Előfizetés

Állami beavatkozást kértek a könyvkiadók

Hárommilliárd forintos állami beavatkozást kért a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE); ezzel szerintük az Alexandra bolthálózat fizetésképtelenné válása után "megakadályozható lenne a a könyves piac összeomlása" - írja szerdai számában a Világgazdaság.

Kocsis András Sándorra, a szakmai szervezet elnökére hivatkozva a lap arról ír: tárgyalt az Alexandra vezetőjével, de Matyi Dezső minden kérdésre azt válaszolta: "nem tudom".

A lap arról ír: a könyves cégek vezetői közül többen úgy nyilatkoztak, ha leírnák a bolthálózat fizetésképtelenségével keletkező veszteséget a 2016-os mérlegükből, ez többük számára is végzetes lenne, hiszen nem tudnak hitelt felvenni helyzetük konszolidálására.

A monacói hercegnő is támogatja Ujhelyit

Az európai cirkuszművészet kulturális értékének elismerése szerepel abban a szakmai kiáltványban, amelyet a hét végén mutattak be a 41. Monte-carló-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon.

Az Ujhelyi István EP-képviselő, az Európai Parlament turizmusért felelős szakpolitikusa által kezdeményezett dokumentum szorgalmazza egyebek mellett az uniós tagországok engedélyezéssel kapcsolatos jogharmonizációját, a cirkusziskolák állami dotációját, a szociális és ifjúsági cirkuszpedagógia felsőoktatási szintű elismerését.

A művészeti ágazat – amely jövőre ünnepli fennállásának 250. évfordulóját – csak Európában több mint ezer társulatban és több száz iskolában teremt munkahelyeket és nyújt szórakozást generációknak. A dokumentum első aláírója Stéphanie monacói hercegnő, a Monte-carló-i Nemzetközi Cirkuszfesztivál elnöke, a Cirkuszművészeti Világszövetség tiszteletbeli elnöke volt.

Roboz Ágnes a Bóta Caféban

Publikálás dátuma
2017.01.25. 06:46
Forrás: Nemzeti Táncszínház
Az örökifjú koreográfus, Roboz Ágnes, aki Londonban éppúgy tanított, mint Hágában vagy Chilében, a Bóta Café vendége január 25-én, szerda este 9 órától a FIX Tévében. 

Irigylésre méltó a bölcsessége, harmóniája, belső derűje, áradó humora.

Bóta Gábor élő, online is nézhető műsorában hívhatják őt a 445-1349-es számon, és a tv.fixhd Skype címen ugyancsak hozzászólhatnak az adáshoz.