Kálmán Olga volt az utolsó csepp? - Felmondási hullám Simicska tévéjében

Publikálás dátuma
2017.01.31 14:27
Fotó: Népszava
Felmondási hullám indult el a Hír TV-nél. Csak hétfőn öten kezdeményezték munkaviszonyuk megszüntetését. Az elmúlt napokban összesen 20 dolgozó jelentette be távozását Simicska Lajos tévéjében, köztük több szerkesztő, operatőr és technikus. Mindannyian a jobboldali Echo TV-hez szerződnek - írja a Magyar Idők. 

A lap úgy tudja, hogy a szakítás oka a tulajdonos által megkövetelt 180 fokos politikai fordulat. Már tavaly év végén bizonytalanná vált a hangulat a szerkesztőségben, miután kitudódott, hogy még a hírigazgató, Nagy Zoltán is a rivális Echo TV vezetőjével tárgyalt. A hírcsatorna dolgozóinál Kálmán Olga, a liberális oldal emblematikus riporterének érkezése volt az utolsó csepp a pohárban.

A teljes cikket itt olvashatja. 

Szerző

A német belügyminiszter szerint Orbán túlzásba esett, de nincs vele nagy baj

Publikálás dátuma
2019.04.20 18:51
Horst Seehofer
Fotó: AFP/ ODD ANDERSEN
Az EU-ellenes kampány kicsit talán sok volt, de hát ki nem hibázik néha - védte meg Orbán Viktort Horst Seehofer.
A német belügyminiszter szerint ugyan Orbán Viktor túlzásba vitte az EU-ellenes kampányát, ám ennek ellenére nem kérdőjelezhető meg a magyar miniszterelnök demokratasága. A Neue Zürcher Zeitungnak adott nyilatkozatában Horst Seehofer úgy vélekedett, Orbán keresztény meggyőződésből harcolt a kommunizmus ellen – írja a hvg.hu. A svájci lap tudósítója megkérdezte Seehofertől – a CSU egykori elnökétől, és volt bajor miniszterelnöktől – hogy Kelet-Európa védőügyvédjének tartja-e magát. 
A politikus erre elmondta: „Nem kérek bocsánatot azért, mert kapcsolatot tartok Orbánnal. Figyelemre méltó az életrajza, Orbán akkor harcolt a kommunisták ellen, amikor mi a foteljeinkben ültünk, s mindezt keresztényi meggyőződésből tette. 
„Nem vagyok hajlandó megkérdőjelezni Orbán Viktor demokrataságát. Túlzásba esett ugyan, amikor kampányt EU-ellenes kampányba kezdett, de ez velünk, német politikusokkal is megesett néha.”
„Csak mi úgy teszünk, mintha hibátlanul járnánk-kelnénk ebben a világban.” - mondta Orbánról, aki uniós támogatással kitömött kormányzattal harcol Brüsszel ellen. Seehofer egyébként nem titkoltan befogadásellenes álláspontot vall menekültügyben: az interjú során is hangsúlyozta, hogy a migrációs válság Európa Achillesz-inát jelenti, és hogy ő személy szerint arra büszke, ha több bevándorlót tudnak ténylegesen is kiutasítani Németországból, mint ahány kitutasítási eljárás eredménytelenül zárul.  A belügyminiszter - aki egyébként azt is szorgalmazza, hogy a radikális iszlamista kiskorúakat, tehát a 14 év alattiakat is figyelhessék meg a titkosszolgálatok - mégsem az iszlamizmustól, hanem a német szélsőjobb erősödésétől tart igazán.

Stabilizálták a Notre-Dame szerkezetét, számítógépes hiba is közrejátszhatott a tűzben

Publikálás dátuma
2019.04.20 17:52

Fotó: AFP/ LIONEL BONAVENTURE
A tűzoltók lehűtötték a falakat és a törmelékeket. Már nem tartanak attól, hogy leomolhatnak a székesegyház falai.
Négy nappal a tűz után stabilizálták a párizsi Notre-Dame meggyengült struktúráját, így a tűzoltók péntek este elhagyhatták a katasztrófa helyszínét – írja az AP hírügynökség. Gabriel Plus, a párizsi tűzoltóság vezető szóvivője közölte:
már nem kell tartani attól, hogy leomolhatnak a székesegyház falai.
Hozzátette, hogy már nincsenek „forró pontok”, a tűzoltók lehűtötték a falakat és a törmelékeket. Szerinte
csoda, hogy az épület még mindig áll, és sikerült megmenteni az ereklyéket.
A gótikus székesegyházban hétfőn, az esti órákban csaptak fel a lángok. Leégett a tetőszerkezet, leomlott a kúp alakú huszártorony. A nyomozók szerint a tűz véletlenül keletkezett, jelenleg több olyan tényezőt is tanulmányoznak, amely kiválthatta a katasztrófát. Sajtóértesülések szerint vizsgálják, hogy a tűz azokhoz az ideiglenes felvonókhoz kapcsolódik-e, amelyeket a katedrális felújítása során használtak. A székesegyház rektora úgy véli, egy „számítógépes hiba” is szerepet játszhatott a történtekben. További részleteket nem árult el, csak annyit mondott, 2-3 hónap múlva derülhet fény a tűz okaira. A Párizs szívében, az Ile de la Citén található Notre-Dame az egyik legnagyobb francia turistalátványosság, milliók keresik fel évente. 

Az adományok miatt dühösek a sárgamellényesek

A France24 azt írja, a sárgamellényesek – akik szombaton immár 23. alkalommal vonultak utcára – dühösek, amiért már csaknem egymilliárd eurót ajánlottak fel francia milliárdosok a Notre-Dame helyreállítására, míg az ő követeléseik továbbra sem teljesültek. Úgy vélik, ezt az összeget másra kellene fordítani, és bírálták az adományok adómentességét is. 

Frissítve: 2019.04.20 17:57