Lezárták a Normafa területét

Publikálás dátuma
2017.02.02. 06:18
FOTÓ: MTI/MARJAI JÁNOS
Lezárták a Normafa területét az ónos eső miatt - közölte a XII. kerületi önkormányzat szerdán az MTI-vel. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a lezárás nem érinti a közösségi közlekedési járatok forgalmát.

A zárás az Erzsébet-kilátót is érinti. A döntést a rendkívüli időjárási viszonyokkal, a leszakadt kisebb faágakkal és a rossz látási viszonyokkal indokolták. Az önkormányzat arra kér mindenkit, hogy fokozott odafigyeléssel közlekedjen, ha pedig bajba jutott embert vagy járművet lát, hívja a 112-es segélyhívó számot. Legutóbb 2014 decemberében fordult elő, hogy a fák jegesedése miatt le kellett zárni a Normafa környékét.

Szerző

Vendéglőt nyit Széll Tamás

Széll Tamás magyar séf és csapata negyedikként végzett a Bocuse d’Or világdöntőjén, és bár a dobogóról épp lecsúsztak, húsételük különdíjas lett.

A séf szerint a következő világdöntőn a magyar csapat dobogós lehet, ő maga azonban nem tervez több versenyzést - mondta a Pénzcentrumnak adott interjúban. Ehelyett saját éttermet nyit, a tervek szerint február végén megnyílik a Stand25 Bisztró a Hold utcai piac földszintjén, utána pedig ha lehetősége adódik, egy saját fine dinig éttermet is szeretnék nyitni, de ez még egy jóval távolabbi terv.

Mint mondta: nem szereti azt hallani, hogy hazánk felkerült a világ gasztrotérképére, mert szerinte ez csak részben igaz. Az igaz, hogy most a legjobb úton van, mert a magyar konyha keresi a valós helyét, és méri fel az állapotát, ami azt jelenti, hogy a szakácsok és a fogyasztók közül is egyre többen minőségi váltásra törekszenek.

Szerző

Hómunkások nettó 4200-ért

Munkaerő-felvételt hirdetett szerdán a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. A hómunkásokat 14-től 22 óráig tartó munkavégzésre keresik. A 8 órai munkáért nettó 4200 forintot fizetnek.

- Annyit fizet a hómunkásoknak a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt., amennyit tud – fogalmazott Tarlós István, amikor megkérdeztük, 4200 forintért elmenne-e 8 órás műszakban havat lapátolni. A főpolgármester nem tagadta, ez az összeg a mai igényekhez képest valóban nem sok, de szerinte alkalmi munkáért sehol sem szoktak többet fizetni.

Arra biztatott, szorozzuk be a 4200 forintot 30-al, akkor nem is lesz olyan kevés ez a pénz. Tarlós biztos abban, hogy az FKF talál elég hómunkást Budapesten. Ugyanakkor figyelmeztetett, a járdák takarításáról mindenütt a házak tulajdonosainak kell gondoskodni.

Szerző