Tudatmódosító miatt kórházba kerültek

Három törökszentmiklósi fiatalember került súlyos állapotban kórházba tudatmódosító szer fogyasztása miatt a hétvégén. A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, az ügyet szakértők bevonásával vizsgálják.

A szoljon.hu hírportál meg nem erősített információi szerint a három férfi közül ketten már jobban vannak, egyiküket azonban azóta is az intenzív osztályon kezelik. Tavaly januárban szintén Törökszentmiklósról több embert - köztük két kismamát - vittek súlyos állapotban kórházba a mentők egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt. A rendőrkapitányság az eset után őrizetbe vett egy akkor 39 éves helybéli férfit a városban történt kábítószer-fogyasztásokkal és megbetegedésekkel kapcsolatban.

Zacher Gábor toxikológus a tavalyi ügyről akkor úgy nyilatkozott: „skandalum" a magyar kábítószer-történetben, ami Törökszentmiklóson történt, mert korábban nem fordult elő, hogy ilyen súlyos, tömeges túladagolás két várandós nőt is érintsen, ráadásul a császármetszéssel világra jött újszülöttek is „nagyon rossz általános állapotban vannak".

A járási hivatal hatósági és gyámügyi osztálya még tavaly márciusban határozott a törökszentmiklósi drogügyben érintett mindkét csecsemő nevelésbe vételéről. Ez a döntés azóta is érvényben van - idézte a megyei kormányhivatal nyilatkozatát a szoljon.hu.

Szerző

Lezárták a Normafa területét

Publikálás dátuma
2017.02.02. 06:18
FOTÓ: MTI/MARJAI JÁNOS
Lezárták a Normafa területét az ónos eső miatt - közölte a XII. kerületi önkormányzat szerdán az MTI-vel. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a lezárás nem érinti a közösségi közlekedési járatok forgalmát.

A zárás az Erzsébet-kilátót is érinti. A döntést a rendkívüli időjárási viszonyokkal, a leszakadt kisebb faágakkal és a rossz látási viszonyokkal indokolták. Az önkormányzat arra kér mindenkit, hogy fokozott odafigyeléssel közlekedjen, ha pedig bajba jutott embert vagy járművet lát, hívja a 112-es segélyhívó számot. Legutóbb 2014 decemberében fordult elő, hogy a fák jegesedése miatt le kellett zárni a Normafa környékét.

Szerző

Vendéglőt nyit Széll Tamás

Széll Tamás magyar séf és csapata negyedikként végzett a Bocuse d’Or világdöntőjén, és bár a dobogóról épp lecsúsztak, húsételük különdíjas lett.

A séf szerint a következő világdöntőn a magyar csapat dobogós lehet, ő maga azonban nem tervez több versenyzést - mondta a Pénzcentrumnak adott interjúban. Ehelyett saját éttermet nyit, a tervek szerint február végén megnyílik a Stand25 Bisztró a Hold utcai piac földszintjén, utána pedig ha lehetősége adódik, egy saját fine dinig éttermet is szeretnék nyitni, de ez még egy jóval távolabbi terv.

Mint mondta: nem szereti azt hallani, hogy hazánk felkerült a világ gasztrotérképére, mert szerinte ez csak részben igaz. Az igaz, hogy most a legjobb úton van, mert a magyar konyha keresi a valós helyét, és méri fel az állapotát, ami azt jelenti, hogy a szakácsok és a fogyasztók közül is egyre többen minőségi váltásra törekszenek.

Szerző