Busztragédia - Ez történt az ütközés előtt

Az olasz ügyészség nyilvánosságra hozott egy benzinkúton készült videofelvételt, amelyen a Veronánál balesetező busz látható nem sokkal a tragikus ütközés előtt.

Nicola Scalabrini ügyész arról beszélt a L’Arena című olasz lapnak, hogy a most nyilvánosságra hozott felvétel fontos bizonyíték a hatóságok kezében. A videó alapján egyértelműen beazonosítható, hogy ki vezette a járművet, és a közlekedési szakértőknek egyéb értékes információval is szolgált.

Girolamo Lacquaniti rendőrparancsnok szerint a szakértők már megállapították, hogy a busz körülbelül 80 kilométeres átlagsebességgel haladt, azt azonban továbbra sem tudják megmondani, hogy a sofőr esetleg elaludt, vagy netán rosszul lett-e vezetés közben.

Részletek és fotók itt!

Szerző

Vajon mit gondolt? Szekrénybe bújt a rendőrök elöl - Videó!

Publikálás dátuma
2017.02.03. 15:11
Forrás: police.hu
A rendőrök Józsefvárosban fogták el azt a férfit, aki ellen kilenc elfogatóparancs volt érvényben - számolt a rendőrség honlapján. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Célkörözési Osztály beosztottai a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve 2017. február 1-jén 12 óra 30 perckor egy Budapest VIII., József körúti lakásban elfogták azt a férfit, aki már egy éve a nyomozó hatóság előtt ismeretlen helyen tartózkodott és ellene kilenc országos elfogatóparancs volt érvényben.

A 31 éves budapesti A. Istvánt a lakás átvizsgálása során az egyik szekrényben elbújva találták meg. Elfogását követően előállították a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságára. A józsefvárosi rendőrök a férfit a számára kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését megkezdte.

Szerző

Idegesítette a csecsemő sírása - Az apa megrázta, belehalt

Gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés és halált okozó testi sértés miatt vádat emelt egy gyermeke halálát okozó recski férfi ellen a Heves Megyei Főügyészség.

A vádhatóság pénteki közleménye szerint a férfi 2015-ben Mátraderecskén lakott 18 éves élettársa szüleinél, ahol akkor még egyetlen kisgyermeküket nevelték. A kislányt először három hónapos korában kellett orvoshoz szállítani külső hatásra kialakult koponyaűri vérzéssel, majd két hónap múlva hasonló okok miatt ismét kórházba került. A gyermek állapotát az orvosok stabilizálták, majd hazamehetett.

Később az apa, hogy síró gyermekét megnyugtassa, ölbe akarta venni, de óvatlansága miatt a kislány kicsúszott a takaróból és fejjel előre a padlóra zuhant. Másnap került csak kórházba, ahol megállapították, hogy agyzúzódással járó koponyacsonttörést szenvedett, amely maradandó fogyatékosságot eredményező életveszélyes sérülés volt és azonnali műtétet igényelt. Emiatt a gyámhatóság a gyermeket hivatásos nevelőszülőnél, majd az anyai nagyszülőnél helyezte el.

Ezután a vádlott és élettársa Recskre költözött, ahol megszületett a második gyerekük. Egyik este a kisfiú felsírt, és mivel ez az apát idegesítette, megpróbálta lecsendesíteni. Ez nem sikerült, a férfi a türelmét elveszítve nagy erővel úgy megrázta, hogy a gyerek feje a szoba egyik berendezési tárgyához ütődött. A halkan síró fiút az apa az ágyba tette, csak hajnalban észlelték, hogy a csecsemő rosszul van, ezért bevitték az ügyeletre, de ott már csak a koponyasérülés következtében bekövetkezett halál tényét tudták megállapítani.

A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottra végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Szerző
Témák
vádemelés