Vb 2022 - Heti (!) 500 millió dollár

Több mint 200 milliárd dollárt fordítanak a 2022-es labdarúgó-világbajnokság előkészületeire a katari házigazdák. „Hetente körülbelül 500 millió dollárt fordítunk a beruházásokra, s ez így lesz a következő három-négy évben, hogy elérjük célunkat és kiváló házigazdái legyünk a 2022-es tornának” – nyilatkozta kedden Ali Sarif al-Emadi pénzügyminiszter.

Hozzátette, ebből a hatalmas összegből a stadionépítések költségén kívül például az útépítéseket, valamint új repülőterek, vasútvonalak, kikötők és kórházak létrehozását is fedezik, a szerződések kilencven százalékát pedig már megkötötték.

A miniszter fontosnak tartotta leszögezni, hogy nem ez lesz minden idők legköltségesebb világbajnoksága, és arról is beszélt, törekednek rá, hogy mindennel időben elkészüljenek.

Tavaly a katari költségvetés hiánya 12 milliárd dollár volt, de Ali Sarif al-Emadi elmondta, hogy a világbajnokság költségvetését az energiaárak ingadozása és a megszorítások nem érintik.

Szerző

Norvégiával készülnek

Két alkalommal a világ- és Európa-bajnok norvégokkal készül idén a magyar női kézilabda-válogatott.

„Nyáron alkalmunk nyílik Magyarországra hívni közös edzőtáborozásra a világ- és Európa-bajnok norvégokat. Ennek részleteit most egyeztetjük, de az az időszak nagyszerű alkalom lehet arra, hogy a világ legjobbjaitól tanuljunk, és velük közösen eddzünk" - mondta szerdai nyilatkozatában a magyar szövetségi kapitány, Kim Rasmussen.

A dán edző hozzátette, a decemberi, németországi világbajnokság előtt a magyar csapat Norvégiába utazik, és a Möbelringen Kupán a házigazdák mellett pályára léphet az olimpiai bajnok oroszok, valamint a dél-koreaiak ellen is. A magyar válogatott világbajnoki részvétele a szlovákok elleni, júniusi selejtező kimenetelétől függ majd.

Szerző

Csökkenő jegyárak

Csökkenti jegyárait a labdarúgó NB I-ben szereplő MTK, jelentette be Deutsch Tamás a klub elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. 

A csapat hazai mérkőzéseire sem az MTK-, sem a vendégszurkolók számára nem lesz szükséges a szurkolói kártya használata a jegyvásárláshoz. Deutsch nyilatkozatában megemlítette, a cél ezzel az, hogy 2020-ra az átlag nézőszám elérje a 4000 főt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A legdrágább belépő eddig 4900 forintba került, tavasszal azonban 500-2300 forintért engedik be a nézőket.

Szerző