A felcsúti kisvasút kínos vergődése - "Rózsaszirmos" Valentin-napi utazás

Publikálás dátuma
2017.02.09. 18:42
És a kisvasút epedve várja a szerelemespárokat - Forrás: Orbán Viktor/Facebook
Lepd meg szerelmedet egy rózsaszirmokkal meghintett, és meglepetésekkel egybekötött utazással és az azt követő gyertyafényes vacsorával a Puskás Ferenc Sport Hotel étteremben - invitál a csupa rózsaszín, csupa szívecskés borzadály-plakát a Vál-völgyi Kisvasút Facebook-oldalán.

Ha túltesszük magunkat azon, hogy mind a szövegezés, mind a tipográfia ( belbecs és külcsín) annyira geil, hogy pusztán a nézése cukorbetegséget okozhat, még mindig ott a másik dolog, hogy ez az egész mennyire szánalmasan kínos. Pedig az árát azért megkérik,  a szerelmespárok ehhez a páratlan élményhez Felcsúton 9000 forintért juthatnak hozzá.

De kinek ne érné meg költségekbe vernie magát, hogy előételnek "tavaszi szerelmet", főétkezésként "erdei kalandot", majd mindezt megkoronázva desszertnek "érzéki csábítást" egyen. Hogy a még a felcsúti kisvasúton elfogyasztandó eperről és pezsgőről ne is beszéljünk. 

És tényleg ne beszéljünk. Beszéljünk inkább másról.

A héten írtuk: Állami pénzből hízik a felcsúti kisvasút. Első körben 4,8, majd később további ötmilliárd forintot fordít a kormány kisvasutakra. Több forrásból úgy hírlik, hogy a második körös fejlesztési tervekben szerepel, hogy Bicske felé is bővítik a felcsúti kisvasutat. Nem európai uniós, hanem hazai költségvetési forrásból bővíthetik Bicske felé a felcsúti kisvasutat - értesült több, szakmai forrásból a Népszava. 

Azt pedig még tavaly decemberben írtuk meg, - Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa posztja alapján -  hogy az őszi hétköznapokon alig van utasa a felcsúti vasútnak . Októberben hat olyan nap is volt, amikor a 800 millió forintból (benne 600 millió forint uniós támogatásból) épült szerelvénynek konkrétan egyetlen utasa sem volt.

Szerző

Már éjszaka csökken a felhőzet, és pénteken kibukkanhat a nap

Publikálás dátuma
2017.02.09. 18:14
New York Cityben így örülnek a téli napsütésnek - Fotó: Robert Nickelsberg/Getty Images
Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán átmenetileg vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőzet. Hószállingózás, gyenge havazás akár több helyen is, ónos szitálás helyenként előfordulhat. Éjszaka délkelet felől csökken a felhőzet, de jelentősebb felszakadozásra péntek napközben számíthatunk. Akkor hosszabb-rövidebb időre több helyen kisüthet a nap, de elsősorban az ország középső harmadán erősen felhős maradhat az ég. A délkeleti szél a Dunántúlon, valamint északkeleten megélénkül, nyugaton egy-egy erős széllökés is lehet. Este foltokban köd képződhet. Hajnalban  -1, -5, napközben 1 és 6 fok között várható a hőmérséklet.

SZOMBAT
Időnként megnövekszik a felhőzet, sok napsütés várható. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. Hajnalban -4, napközben +4 fok körül alakul a hőmérséklet.

VASÁRNAP
Többnyire gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A keleti szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -6, a legmagasabb +2 fok körül alakul.

Szerző
Témák
időjárás

Nem értik a viccet - Bepereli a kutyapártot a Magyar Idők

Publikálás dátuma
2017.02.09. 17:55
Forrás: MKKP/Facebook
Minapi Idők címmel készített, 2024-es datálású ( a budapesti olimpia álhíreivel ellátott) lapot készül osztani a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, ám miután a lap küllemében, betűformájában a Magyar Idők c. kormánnyal barátságos napilapra hasonlít, annak menedzsmentje bejelentette, hogy jogi lépéseket tesznek az ügyben. Az indoklás szerint a megtévesztő és félrevezető laphoz a Magyar Időknek nincs köze, annak terjesztése miatt jogi lépéseket tesznek.

Az MKKP a közösségi portálon ezt írta:

Szeretnénk, ha elnapolnák a tárgyalást 2024-ig, az olimpia utánig, hogy az újság valóságtartalmát vizsgálhassa a bíróság. Ez a lap ugyanis 2024-ben lett kiadva, amikor ez már a kutyapárt bejegyzett és hiteles sajtóterméke volt. Sajnos ez a folyamat már lezajlott, ez a lap mindenképp megjelenik 2024-ben, a pártot pedig nem büntethetik meg egy, a jövőben lezajló cselekedete miatt, az akkori történések hátterének ismerete nélkül.

 

Szerző