Üzenet az iskoláknak: éjjel nincs buszozás

A veronai buszbaleset után néhány nappal Palkovics László oktatásért felelős államtitkár azt mondta, szigorítja a kormány az iskolán kívüli programok szervezését. Úgy tűnik, ez most megtörtént. A 24.hu-hoz eljutott egy levél, amit az egyik budapesti tankerületi központ által fenntartott intézmény vezetője kapott.  

Ebben arról írnak, hogy az iskolák a résztvevők biztonságos utazása érdekében a szervezéssel vagy a szállítással foglalkozó cégtől minden esetben előzetesen kérjenek írásos tájékoztatást arról, hogy a szolgáltatás személyi és tárgyi feltételei megfelelnek a hatályos előírásoknak, valamint az érintett gépjármű megfelelő műszaki állapotban van és rendelkezik érvényes okmányokkal.

De benne van az is, hogy a jövőben megkötendő szerződések esetében kérem, figyeljenek arra is, hogy amennyiben a gépjárművel történő utazás nem fejeződik be este 23 óráig, azt a személyszállítást végző sofőrök pihenése érdekében meg kell szakítani. Éjjel 23 óra és hajnali 4 óra közötti idősávban a sofőröknek mindenképpen egy szálláshelyen pihenőt kell tartaniuk, ugyanott, ahol a diákokat is elszállásolják erre az időre.

A levél alapján nem tesznek különbséget külföldi és belföldi utak között, az este 11 és hajnali 4 közötti vezetési tilalom minden iskolai programra, kirándulásra érvényes lesz. Tehát könnyen lehet, hogy így a későn véget érő előadások miatt egy színházlátogatás is kétnapos program lesz.

Részleteket itt talál!

Szerző

Azonnal lemondatnák a "nemzet orvosát"

Publikálás dátuma
2017.02.14. 13:36
Fotó: Molnár Ádám
Az Együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy a biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár még a feleségének járó pótlékot is saját gazdagodására használta fel.

Mint a 24.hu megtudta, Mikola István párizsi diplomáciai szolgálata alatt nagyköveti fizetése mellett megtartotta magának a külügyminisztérium által a felesége után kiutalt 1600 eurós pótlékot is.

Az Együtt szerint ez már a sokadik gyanús ügy, ami Mikola Istvánhoz köthető. Az államtitkárnak voltak már offshore jellegű ügyei, kétes átruházással megúszott végrehajtása, vagyonbevallásából is hagyott már ki vagyonelemeket.

A párt felszólítja az államtitkárt, azonnal mondjon le minden tisztségéről.

Szerző

Molnár Zsolt: az érdemi egyeztetés vezet előre

Publikálás dátuma
2017.02.14. 13:25
Fotó: Vajda József
A kormányváltás és annak esélye a fontos, nem pedig egyéni, vagy egyes pártérdekek - reagált lapunknak Szabó Tímea szavaira az MSZP elnökségi tagjaként Molnár Zsolt. 

"A szocialisták, hangsúlyozom: egységesen a szocialisták szerint ezt az esélyt Botka László személye garantálja, pártunk ezért ajánlotta őt miniszterelnök-jelöltnek, s ezért bízta meg őt a demokratikus ellenzéki pártokkal való tárgyalások lefolytatásával. Meglehetősen furcsa, hogy bizonyos szereplők, akik Botka Lászlóval még nem ültek tárgyalóasztalhoz, így programját, s előválasztási ajánlatait sem ismerik, hirtelen a sajtón keresztül megüzenik a tárgyalásoktól való elállást" - vélte Molnár, aki szerint nem sajtón keresztül történő üzengetés, hanem az érdemi egyeztetés vezet előre, ebbe kell energiát fektetni.

Molnár éppen ezért a Párbeszédet, ahogy valamennyi más pártot, sőt a civil szektort is a tárgyalóasztalnál látná, szerinte ugyanis ott lehet megállapodni a technikai kérdésekben. Felvetésünkre az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke cáfolta, hogy az MSZP ne lenne érdekelt az előválasztásban, semmilyen megmérettetéstől nem riadnak vissza, "ugyanakkor azt látni kell, hogy máig kizárólag mi álltunk elő bárminemű személyi ajánlattal, méghozzá nem is akármilyen kihívót állítva az Orbán-rezsim ellenében".

Szerző
Témák
Molnár Zsolt