A diákmunka-hálózat alapítója lett a BKIK új főtitkára

Marosi Zoltánt választották főtitkárnak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) keddi elnökségi ülésén - tájékoztatott a kamara.

A BKIK közleménye szerint Marosi László célja, hogy újraértelmezze és új tartalommal töltse meg a kamarai szolgálatot. Az új főtitkár fontosnak tartja, hogy a BKIK képzési központtá alakuljon és fejlessze a fővárosi vállalkozók ismereteit, felkészültségét és digitális kompetenciáját, ezzel javítsa Budapest munkaerőpiaci helyzetét. Marosi László 53 éves közgazdász, gyakorló vállalkozó, a Meló-Diák piacvezető diákmunka-hálózat alapítója. Vállalkozása menedzselése mellett a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnökségi tagja. 2016-ban a kis- és középvállalkozások versenyképességének ösztönzéséért a Nemzetgazdasági Minisztériumtól Magyar Gazdaságért díjat kapott.

Szerző

Ismét lesz föld alatti futóverseny

Jövő szombaton harmadik alkalommal rendezik meg a BBU Föld alatti futás elnevezésű szabadidősport rendezvényt a kőbányai pincerendszerben.

A szervezők tájékoztatása szerint a versenyen a futók megismerhetik az egykori kőbányából kialakított földalatti tároló és járatrendszert. A rendezvényen minden korosztály találhat a maga számára megfelelő kihívást. A fiatalok, illetve családok 300, 700 és 1400 méteren indulhatnak. A föld alatt három távon, 4 (alagút kör), 7 (alagút minimaraton) és 21 kilométeren (alagút félmaraton) lehet indulni, utóbbi távra váltóban is lehet nevezni. Aki csak a pincerendszerre kíváncsi, az választhatja a BBU Föld alatti túrát is, amely 9 órától indul, s túravezető mutatja be a pincerendszer történetét. A rajt és a cél helyszíne is a versenyközpont, innen indul és ide is érkezik a csoport.

A verseny központja a Kőbányai Gyermek és Ifjúsági Szabadidő Központ (KÖSZI) lesz, amely 8 órától várja a versenyzőket.

Szerző

Kétéves eltiltást kapott a kajakos Dombvári

Kétéves eltiltást kapott a kajakos Dombvári Bence, akinek egy tavalyi válogatóverseny után találtak tiltott teljesítményfokozó szert a doppingmintájában.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség keddi tájékoztatása szerint a doppingbizottság most zárta le a versenyző ügyét. A mintaadás 2016. június 9-én történt, így a 24 éves Dombvári eltiltása - mindennemű sporttevékenységtől - 2018. június 9-ig marad érvényben.

"A döntést tudomásul vettem, de továbbra is hangsúlyozom, hogy semmilyen tiltott szert nem használtam. Mindent meg fogok tenni azért, hogy jövőre sikeres legyen a visszatérésem" - nyilatkozta Dombvári Bence a kajakkenusport.hu-nak.

Szerző