Kiürítették Essex repülőterét - A mosdóban volt a "tettes"

Ezreket evakuáltak az essexi Stansted repülőtéren pénteken tűzriadó miatt - számol be az esetről a Hiradó.hu

Az épületben először a tűzriadót jelző csengő harsant fel, majd azonnal lezárták az indulási csarnokokat. Később derült csak ki, hogy az egyik mosdóban szívott elektromos cigaretta miatt kellett kiüríteni a repülőteret. A Stansted egy füstmentes repülőtér, a brit törvényekkel összhangban itt is tilos zárt, de nyilvános helyeken dohányozni – olvasható a reptér Twitterre feltöltött közleményében. A felháborodott utasok sem fogták vissza magukat, ők is a közösségi médián panaszkodtak. A legtöbben dühösek voltak, hogy a tűzjelzőt megnyomó személy tönkretette a napjukat.

Szerző

Bajban a Samsung

Publikálás dátuma
2017.02.17. 17:41
FOTÓ: Getty Images
Dél-Korea egyik legnagyobb vállalatát, a Samsungot is elérte az elnöki palotából kiinduló korrupciós botrány. 

Péntek reggel őrizetbe vették a vállalat alelnökét és örökösét, Li Dzsejongot, akit azzal vádolnak, hogy megpróbálta megvesztegetni Pak Gunhje koreai elnököt annak érdekében, hogy felvásárolhassák egyik vetélytársukat.

A Samsung az elnök bizalmasának, Csve Szunsilnak és alapítványainak adott óriási adományokat, aki a vádak szerint aztán a pénz egy részét eljuttatta az államfőnek. A gyanú szerint a cég 41 milliárd won, azaz 10 milliárd forint értékű adományt fizetett ki, a Samsung ebből 20 milliárd wont elismert, tagadja, hogy ezért bármit vártak volna cserébe. Az ügyészség kezdeményezte a Samsung Elektronics elnökének letartóztatását is.

A Samsung örökös letartóztatásának komoly gazdasági következményei lehetnek. A cégvezető őrizetbe vételének hírére a holdingcég, a Samsung C&T árfolyama több mint 2 százalékot esett, leányvállalata, a Samsung Electronics részvényei 1,3 százalékot veszítettek értékükből.

Szerző

"Orbántól jobbra már nincsen hely"

 A Süddeutsche Zeitung című német liberális lap a Jobbikról és az MSZP-ről közölt cikket pénteki számában.

Cathrin Kahlweit Metamorfózis a széleken című írásában kiemelte: az ellenzéki pártok egyetértenek abban, hogy Orbán Viktor "félelemkeltéssel és megosztással kormányozza Magyarországot". Leváltására a jobboldal "kockázatos manőverbe kezdett", a baloldal pedig "saját magát keresi" - tette hozzá. Kifejtette, hogy Orbán a menekültválságban "a kemény szavak és a szélsőséges követelések mesterének bizonyult", aminek hatására a Jobbik stagnált.

Világossá vált, hogy "Orbántól jobbra már nincsen hely", ezért "a nacionalisták megindultak a centrum felé", azaz a Jobbik Vona Gábor vezetésével "Orbánt elhagyva a politikai közép felé masírozik, vagy legalábbis így tesz", mert Orbán legyőzéséhez szüksége van a középen álló, csalódott Fidesz-szavazókra - írta a müncheni lap.

Az MSZP-vel kapcsolatban a többi között kifejtette, hogy Botka László "tartalmilag, személyi összetételében és stílusában is" meg akarja változtatni a szocialista pártot. Azonban az MSZP mindenekelőtt egy 2010 előtti, a kormányzásuk időszakából való korrupciós üggyel szerepel a médiában, így Botkának, a "szelíd óriásnak" a saját maga biztatásához is "szüksége van a reményre, amelyet sugározni akar".

Szerző