Előfizetés

Buktáék a nyolcban

Bukta Ágnes és Stollár Fanny párosban továbbjutott a negyeddöntőbe a 250 ezer dollár (72.7 millió forint) összdíjazású budapesti női kemény pályás tenisztornán.

A szabadkártyás magyar duó a cseh Lenka Kuncikovával és a fehérorosz Lidzija Marozavával csapott össze. A Fed Kupa-válogatott hazai kettős 2:1-nél elvette ellenfele adogatását, majd előnyét megtartva 27 perc alatt hozta az első szettet.

A folytatásban Stollár remek röptéivel, majd Bukta kiváló szerváival dupla brékelőnybe kerültek a magyarok (4:0), ám a feltámadó rivális kiegyenlített. Ekkor három szép elütés révén Buktáék ismét elvették Kunciková adogatását, Stollár pedig két ásszal lezárta az egyórás meccset, amit 6:3, 6:4-re nyertek Buktáék.

Vereséggel kezdtek Dzsudzsákék

Publikálás dátuma
2017.02.22. 06:56
FOTÓ: GETTY IMAGES/RICHARD HEATHCOTE
Dzsudzsák Balázs csapata, az al-Vahda 2–1-re kikapott a katari bajnokság harmadik helyezettje, az al-Rajjan otthonában a labdarúgó ázsiai Bajnokok Ligája (AFC Champions League) keddi játéknapján, a csoportkör első fordulójában. 

A magyar válogatott csapatkapitánya végigjátszotta a mérkőzést, amelyen csapata az első katari találatra még válaszolt az első félidőben, ám a paraguayi Víctor Cáceres 60. percben szerzett gólját már nem tudta kiegyenlíteni. A hajrában több ígéretes helyzetet is kidolgoztak Dzsudzsákék - a magyar futballistának is volt egy veszélyes szabadrúgása -, de az eredmény nem változott.

Az al-Vahda február 28-án játssza le második mérkőzését: vendége az iráni Perszepolisz lesz, amely a szaúdi al-Hilal elleni hazai 1–1-gyel kezdte a csoportkört. A csoportküzdelmek május elejéig tartanak; mind a nyolc kvartettből az első és a második helyezett jut be a május végi nyolcaddöntőbe. Az egyenes kieséses szakasz kétfelvonásos döntővel ér véget novemberben.

2022-ig elemzik a szocsi mintákat

Még öt évig folytatódik a 2014-es szocsi téli olimpián levett doppingminták újraellenőrzése – jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).

„A NOB 2022-ig folytatja a Szocsiban levett minták újraelemzését, különböző országok és különböző sportágak versenyzői az alanyok” – mondta a NOB egyik szóvivője. Hangsúlyozta: ez része annak a programnak, amelynek keretében már minták ezreit vetették alá újabb vizsgálatnak a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpiáról, illetve a 2010-es vancouveri és a 2014-es szocsi téli játékokról annak érdekében, hogy a modernebb technológiák segítségével kiszűrjék az eddig fel nem fedett doppingvétségeket.

A Pekingben és Londonban levett minták újraelemzése több mint száz pozitív eredményt hozott, s több tucat dobogóst fosztottak meg érmétől. Emellett 28 orosz versenyzőre vár vizsgálat amiatt, mert a vád szerint manipulálták a Szocsiban adott vizeletmintájukat. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség által megbízott kanadai jogászprofesszor, Richard McLaren vezette független vizsgálóbizottság az oroszok államilag támogatott, rendszerszintű doppingolását feltáró jelentése szerint az orosz doppingellenőrző szervek 2011 és 2015 között 30 sportágban mintegy 1000 sportolójuk vizsgálati mintáját manipulálták, illetve pozitív teszteredményeket titkoltak el.