Előfizetés

Busztragédia - A kárrendezésről egyeztettek

A tragikus veronai buszbalesetben érintettek általános biztosítási kárrendezésének kezeléséről egyeztetett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Groupama Biztosító Zrt. vezérigazgatójával. 

Az Emberi Erőforrások minisztériuma szerdai közleményében azt írta, a tárgyaláson a tárcavezető és Bertrand Woirhaye vezérigazgató is jelezte elkötelezettségét amellett, hogy minden lehetséges segítséget és támogatást megadjon az áldozatok hozzátartozóinak, valamint a fizikai és lelki traumát elszenvedett utasoknak.

Közölték: a miniszter kérte a biztosítótársaság vezetőjét, hogy a kártérítési igényeket a lehető leggyorsabban, az érintetteknek legkedvezőbb eljárást alkalmazva és a lehetséges legméltányosabb elbírálási feltételek mentén bírálja el.

Úgy fogalmaztak: hatalmas veszteség érte a családokat, semmivel sem kárpótolható, ugyanakkor "a minisztérium és a biztosító minden tőlük telhető segítséget megad a tragédia elszenvedőinek és hozzátartozóiknak".

Az olaszországi Verona közelében január 20-án éjjel szenvedett balesetet egy autóbusz, amelyen többségben fiatalok, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, valamint volt diákok, tanárok, szülők is utaztak. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek.

Tragikus! Egy kislány halt meg a terepjáróval ütköző autóban (fotók)

Publikálás dátuma
2017.02.22. 14:21

Jánoshida belterületén, a Boldogházai úton egy személygépkocsi - amelyben egy édesanya utazott kilenc éves kislányával - és egy terepjáró frontálisan ütközött, a gyermek meghalt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek, a forgalmat a környező utcákon keresztül terelik.

Törökszentmiklósnál, a 46-os számú út 9-es kilométerszelvényénél is halálos baleset történt. Ott egy személygépkocsi eddig tisztázatlan okból az útról az árokba hajtott, az autóban egyedül utazó sofőr a helyszínen meghalt. A rendőrség félpályás útlezárás mellett vizsgálja a baleset körülményeit.

Összeégett ember egy tanyaépületben

Kigyulladt egy tanya szerdán Csongrád és Bokros között, az épületben a tűzoltók egy megégett holttestet találtak - tájékoztatott a a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tanyaépület egyik szobájában keletkezett tűz, amely oltására Csongrádról és Szentesről érkeztek egységek a helyszínre. A lángokat két vízsugárral megfékezték, és átszellőztették az épületet. A felderítés közben egy megégett holttestet találtak a házban, az épületben és környékén más nem tartózkodott.