Mészáros Lőrinc csapolja a Hír TV-t

Publikálás dátuma
2017.02.22. 19:54
Fotó: Népszava
Felmondott a Hír Tv Riasztás című műsorának teljes stábja, amely a Mészáros Lőrinchez került Echo Tv-nél folytatja pályafutását - mondta a Magyar Időknek Kisléghi-Nagy Rudolf műsorvezető. Folytatódik tehát a tendencia, a felcsúti polgármester tévéje magasabb bérekkel, jobb pozíciókkal csábítja magához a munkatársakat Simicska Lajostól.

Lapunk Hír Tv-közeli forrásai korábban azt mondták: nincs szó "második G-napról", az Echo azért vadássza ilyen hevesen a szakembereket, mert a márciusi megújuláshoz teljesen összeállítanák a gárdát. Mészáros decemberben vette meg a tévét Széles Gábortól, a milliárdos polgármester állítólag több mint egymilliárd forintot fordít a tévé felvirágoztatására.

Szerző

Százmilliók Izsák polgármesterének

Több mint 190 millió forintnyi támogatáshoz jutott tavaly Izsák fideszes polgármestere, közeli családtagjai és a hozzá köthető cégek. Mondok Józsefék egy évvel korábban 133,4 millió forintnyi EU-s és hazai támogatást vett fel különböző pályázatokon - számolta össze a 444.

A portál szerint a pénzek nagy része mezőgazdasági támogatás, a Mondok-családnak ugyanis komoly földbirtokai vannak Karád környékén. A polgármester akkor került a köztudatba, amikor kiderült: egyik cége 2014-ben 35 millió forintot nyert egy vadászház építésére, amely 2015-ben készen is lett, Mondok pedig beköltözött az ingatlanba. A Magyar Államkincstár rendkívüli vizsgálatot indított az ügyben. Később az Index írt arról, hogy a Mondok-család a Somogy megyei Karádon is épített egy panziót pályázati pénzből, de még a helyiek sem igen tudnak a szálláshelyről.

Szerző

Közpénzen épül sportszálló Kisvárdán

Mintegy másfél milliárd forintot különített el a kormány egy kisvárdai sportszálló és apartmanház építésére - derült ki a Magyar Közlönyből. A pénzt a "Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség meghatározásáról" szóló rendelkezésében különítette el a kormány Seszták Miklós fejlesztési miniszter városának. 

A projektre már kiírták a közbeszerzést is, a helyi Szabolcs Online szerint Kisvárdán egy ötvenkét szobás sportszálló és 8 lakásos apartmanház épül a vár és a várfürdő között elterülő területen. A helyi focicsapat a TAO-támogatási rendszer nagy nyertese, a 2016-17-es idényre több mint 580 millió forintot kaptak, emellett a stadionjuk felépüléséhez csaknem egymilliárddal járult hozzá az állam 2015 végén - ebben az évben a Várda SE 1,26 milliárdnyi TAO-pénzt kapott.

Szerző