Előfizetés

Influenza - Visszavonulóban a járvány

 Az országban visszavonulóban van az influenzajárvány, a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint február 13-19. között 44 ezer ember fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, amely 33,5 százalékkal kevesebb, mint az előző héten - derül ki az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb tájékoztatójából.

Közölték, a 7. héten - Heves megye kivételével - valamennyi területen csökkent az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók száma, és a betegséget változatlanul a 3-14 éves gyermekek között diagnosztizálták a leggyakrabban. A laboratóriumi eredmények többségében az influenza A vírust azonosították.

Erzsébet-utalványok tízezrei érkeztek vissza

Publikálás dátuma
2017.02.23. 15:57
FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
Eddig 37719 darab Erzsébet-utalvány érkezett vissza a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz Orbán Viktor "karácsonyi ajándékából" - írta az Origónak a Magyar Posta sajtóosztálya.

"Meghalt" jelzéssel 6 471 darab, "nem kereste", "cím ismeretlen", "elköltözött" jelzéssel 31 119 darab, "átvételt megtagadta" jelzéssel 129 darab. A postának nincs adata arról, hogy a külföldi postaigazgatások hány darab utalványt kézbesítettek. Ismételt kézbesítést a külföldön élők esetében 148 esetben kíséreltek meg. Orbán Viktor 2016. november 29-én jelentette be, hogy a nyugdíjasok 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra. Mivel 2,7 millió nyugdíjas van, ez 27 milliárd forint kiadás az államnak, az Átlátszó szerint nettó 540 millió forintot kaszált a kormányfő ajándékán az állami tulajdonú Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.

Leáll a Rádió Q

Március elsejétől nem sugároz többet műsort a Rádió Q - mondta a hvg.hu-nak Bognár Éva. 

A rádió főszerkesztője kifejtette, a frekvencia ugyan még 1,5 évig az övék, ám a tulajdonos képviselője és a médiahatóság közötti "tisztázatlan kérdések miatt" úgy döntöttek, felfüggesztik a sugárzást, és heteken belül kiderül, lesz-e folytatás. A Rádió Q tulajdonosa a Start Média Kft., annak a nevében Vadas Tamás üzletember jár el a hatóságoknál.

Fiala János a Rádió Q csütörtök reggeli adásában jelentette be, hogy "már csak pénteken, hétfőn és kedden készül élő KeljFelJancsi". A műsorvezető részleteket nem, teljes vagy legalábbis átmeneti leállást említett. 

A rádió leállásáról egyébként 2012 óta keringenek hírek a piacon.